Van Pasen naar Pinksteren: 50 dagen opstaan

50dagenopstaan-vierkantPaaszondagmorgen 2016 hebben we als gemeente geluisterd naar de boodschap van Kolossenzen 3:1: ‘Als u nu met Christus uit de dood bent opgewekt, streef dan naar wat boven is, waar Christus zit aan de rechterhand van God‘.

In die Paasdienst heeft ook de oproep geklonken om de 50 dagen na Pasen, op weg naar Pinksteren, te laten kleuren door de boodschap van Kolossenzen 3:1-4. Wat zou er gebeuren als we deze woorden 50 dagen lang (van Paaszondag 27 maart tot Pinksterzondag 15 mei) elke dag een (paar) keer door ons hoofd en ons hart laten gaan. Wat zou de heilige Geest daarmee gaan doen?

Deze handout biedt daarbij hulp. Wat zou het mooi zijn als dit A4tje in al onze huizen een plek kreeg (bij de eetkamertafel, op de slaapkamer, in de keuken, boven het beeldscherm van de computer of waar dan ook maar) als manier om ons te helpen de woorden van God uit Kolossenzen 3:1-4 te laten werken in onze levens. Dus: uitprinten dit document en ophangen maar! Of print het in verkleinde vorm uit en leg het in je bijbel of in een ander boek dat je aan het lezen bent.

Tips en Suggesties

  1. Leer Kolossenzen 3:1-4 uit je hoofd. Begin op dag 1 met vers 1. En na vier dagen ken je de vier verzen dan uit je hoofd. Dat uit het hoofd kennen is geen doel op zich: de woorden gaan als je ze steeds herhaalt van je hoofd naar je hart.
  2. Je zult merken dat op de ene dag deze zin op de andere dag voor één bepaald woord je treft. Neem dat mee de rest van de dag.
  3. Lees ook de hele brief aan de Kolossenzen een (paar) keer zodat de woorden en zinnen van 3:1-4 meer ‘context’ krijgen.
  4. Schrijf Kolossenzen 3:1-4 ook eens een paar keer met de hand uit.
  5. Vorm de woorden van Kolossenzen 3:1-4 om tot een gebed: ‘Heer God, nu ik met Christus uit de dood ben opgewekt, wil ik streven dan naar wat boven is, waar Christus zit aan de rechterhand van God…’
  6. Zoek Kolossenzen 3:1-4 ook eens op in een aantal andere vertalingen en kijk wat je opvalt.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving