Kerkdienst

< Naar de agenda

Datum: zondag 19 januari
Tijd: 10:00 uur
Locatie: Plantagekerk Zwolle

Voorganger: Patrick Nullens & Jos Douma
Thema: Onderscheiden wat echt belangrijk is
Bijzonderheden: AvondmaalKerkdienst

De dienst van deze zondagmorgen staat in het teken van de aankomende cursus ‘Christelijk leven in de Filippenzenbrief’ die door het Leerhuis van de Plantagekerk is georganiseerd in samenwerking met het Leerhuis van de VEZ. In deze dienst zal Patrick Nullens spreken.

Het thema van de dienst wordt: ‘Onderscheiden wat echt belangrijk is’. De tekst voor de preek zal zijn Filippenzen 1:8-11: “God kan getuigen dat ik naar u allen verlang met de genegenheid van ​Christus​ ​Jezus. En ik ​bid​ dat uw ​liefde​ blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt. Dan zult u op de dag van ​Christus​ zuiver en onberispelijk zijn, vol van de vruchten van de ​gerechtigheid, die u dankt aan ​Jezus​ ​Christus, tot lof en eer van God.”

Gastvoorganger

Nullens: “De preek zal gaan over levensdoel om te groeien in liefde en inzicht, naar het beeld van Christus. Dit vooral in onze wereld van enorme ruis waar anderen ons steeds vertellen wat belangrijk is, wat we moeten doen, wie we zijn… Ik hoop mensen ook uit te dagen om deel te nemen aan de cursus van het leerhuis.” Patrick Nullens (1964) is binnen de VEZ pastor theologie & onderwijs. Hij spreekt regelmatig tijdens de diensten van de VEZ. Patrick is ook hoogleraar systematische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

Week van Gebed

De dienst zal verder geleid worden door onze eigen predikant Jos Douma. In de dienst zal ook aandacht zijn voor de Week van het Gebed en zullen we samen de maaltijd van Jezus vieren.

Hopelijk inspireert deze dienst velen tot een biddend leven én ook om mee te gaan doen met de cursus over de Filippenzenbrief! Meer informatie over die cursus vind je via deze link: Cursus Filippenzenbrief vanaf woensdag 5 februari 2020.

Liturgie

Welkom, votum en groet
Zingen: Opwekking 715 – Wat hou ik van uw huis
Zingen: Opwekking 355 – U die mij geschapen hebt
Gebed
Schriftlezing Filippenzen 1:1-11
Kindermoment
Zingen: Opwekking 755 – Laat ons Christus zien
> Regenboogkids vertrekken
Preek door Patrick Nullens ‘Onderscheiden wat echt belangrijk is’
Zingen: Opwekking 717 – Stil mijn ziel wees stil
Viering Avondmaal (tijdens gaande viering: Sela – Samen eten wij)
Zingen: Kerkboek Gezang 161:1,4 – Heer, U bent mijn leven
Voorbeden
Collecte (luisterlied: Sela – Gebed om vrijheid)
> Regenboogkids komen terug
Zingen: Sela – Jezus liefde voor mij
Zegen

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving