Maandagochtend Koffieconcert

< Naar de agenda

Datum: maandag 8 januari
Tijd: 10:30 uur
Locatie: PlantagekerkElke 2e maandag van de maand is er in de Plantagekerk een Koffieconcert.
Koffie vanaf 10:00u, concert van 10:30u tot 11:30u.

Na een lekkere koffie trakteert pianist Wouter Harbers u solo of samen met muzikale collega’s graag op mooie muziek. Tussendoor vertelt Wouter over de muziek, zodat deze voor iedereen betekenis krijgt…

Begin uw week met een koffieconcert, kom meegenieten!

Agenda:

ma 11 apr 2022     Vrolijk voorjaarsconcert!           BESTEL KAARTEN
ma 9 mei 2022      Watermusic                                  BESTEL KAARTEN
ma 13 juni 2022    Vivaldi’s Vier Jaargetijden        BESTEL KAARTEN
ma 11 juli 2022      Zinderend Zomer­concert          BESTEL KAARTEN
ma 8 aug 2022       Beroemde duetten                      BESTEL KAARTEN
ma 12 sept 2022    Chopin: verzoek­programma!   BESTEL KAARTEN
ma 10 okt 2022      Ontroerende Adagio’s               BESTEL KAARTEN
ma 14 nov 2022     Poëzie op de piano                     BESTEL KAARTEN
ma 12 dec 2022      Vivaldi’s Gloria!                         BESTEL KAARTEN
Meer over de koffieconcerten en Wouter Harbers:
Op een doordeweeks moment genieten van een goede koffie en mooie pianomuziek in een sfeervolle concertlocatie vlakbij huis. Dat zijn de koffieconcerten!

ONTSTAAN
De Zeister pianist Wouter Harbers zocht in 2014 naar een geschikte studieplek, en vond deze in het intieme TorenlaanTheater in Zeist. Hij kreeg al snel de sleutel en mocht hier zoveel studeren als hij maar wilde. Als dank gaf hij een koffieconcert op een vreemd doordeweeks moment: de eerste woensdagochtend van maart 2015. Er ontstond een unieke sfeer met enthousiaste gasten – een nieuw concept was geboren!
Nog steeds is Wouter hier elke maand te horen, als solist of samen met andere musici. Daarnaast breidde hij het concept uit naar Amersfoort en Putten. Toen het daar ook meteen leidde tot volle zalen, zette hij ook nieuwe series op in Zaandam, Zwolle, IJhorst en Breda. Het is zijn ambitie om ooit een eigen serie te hebben in… precies: het Concertgebouw te Amsterdam.

MEESTER-PIANIST
Wouter wilde van jongs af de muziek in. Zijn ouders adviseerden hem eerst ‘een vak’ te leren, want in de muziek viel immers geen ‘droog brood’ te verdienen. Terecht punt: daarom volgde hij de pabo en gaf vervolgens met plezier les aan circa 175 leerlingen. De piano trok toch harder en sinds het winnen van het EMG-concours in 2012 is hij fulltime pianist. Maar de passie voor het delen van zijn kennis en muzikale ontdekkingen zit er nog steeds in. Daarom kan Wouter met recht ‘meester-pianist’ genoemd worden: hij vertelt bijna even graag over de muziek als dat hij speelt. Laat u verrassen door zijn enthousiaste en persoonlijke manier van toelichten.

RECENSIES
Het valt veel bezoekers op dat de koffieconcerten een unieke combinatie van laagdrempeligheid en kwaliteit hebben. Gasten noemen de koffieconcerten ‘warm, persoonlijk, verrassend en een heerlijk doordeweeks moment.’ Dat de sfeer tijdens de concerten uniek is bleek wel toen pas iemand gekscherend zei: ‘het lijkt wel een kerk, maar dan zonder preek’. Wouter werd in het ND ‘de André Rieu van de piano’ genoemd. Kom het zelf een keer meemaken!

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving