Samen luisteren in de stilte: avond over lectio divina

< Naar de agenda

Datum: vrijdag 1 maart
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Plantagekerk Zwolle

Thema: Samen luisteren in de stilte
Bijzonderheden: Leerhuis 10 (2018-2019)
Organisator: Leerhuis en Jos DoumaWil je groeien in een inspirerende en spirituele manier van bijbellezen. Op vrijdag 1 maart 2019 is er in de Plantagekerk een avond waarop de bijbelleesmanier van lectio divina centraal staat. 

Tijdens deze avond wordt ook een nieuw boek over dat thema gepresenteerd: ‘Samen luisteren in de stilte’. En Jos Douma zal een workshop geven ‘Ontdek lectio divina’.

Voorlopig programma

  • 19.30 uur Inloop
  • 20.00 uur Opening
  • 20.10 uur Presentatie ‘Samen luisteren in de stilte’
  • 20.30 uur Workshop Ontdek lectio divina deel 1
  • 21.00 uur Pauze
  • 21.15 uur Workshop Ontdek lectio divina deel 2
  • 21.45 uur Afsluiting

Over het boek

Dit boek gaat in op lectio divina: een manier van bijbellezen die al sinds de vroegste monniken wordt beoefend en die gepaard gaat met stilte en meditatie. Het doel is om dichter bij het hart van God en Zijn Woord te komen.

Lectio divina kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte). In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Diverse auteurs dragen aan dit boek bij, onder wie de bekende predikant Jos Douma die al jaren bezig is om lectio divina in Nederland op de kaart te zetten, maar ook de veel gelezen monnik Anselm Grün, die schrijft welke plek dit bijbellezen in het Lectio Divina Nederlandklooster inneemt. Daarnaast zijn er bijdragen van auteur John Lapré, de Zweedse theoloog Peter Halldorf, monnik Thomas Quartier en radiopresentator en dominee Elsbeth Gruteke.

Het boek kan in de veertigdagentijd helpen om met lectio divina en de Bijbel op weg te gaan naar Pasen.

 

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving