Thema-avond: Christelijk geloof in een tijd van onzekerheid

< Naar de agenda

Datum: woensdag 4 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Plantagekerk Zwolle

Bijzonderheden: Leerhuis 1
Organisator: Dr. Rob Nijhoff

Kosten: Vrijwillige bijdrage
Aanmelden: Klik hier om je aan te melden


Onderdeel van het leerhuis 2017-2018.


Thema-avond: Christelijk geloof in een tijd van onzekerheid

Dr. Rob Nijhoff, godsdienstfilosoof en kandidaat-predikant, trapt het nieuwe Leerhuis seizoen af met een overdenking rondom de boeken van de Tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog Tomás Halík.

Tijdens het communistische regime van Tsjecho-Slowakije werd Tomas Halík in het geheim tot priester gewijd en werkte met drugsverslaafden. Daarna groeide hij  uit tot een internationaal gerespecteerde verdediger van de dialoog tussen verschillende geloven, waaronder het atheïsme. Hij weet daarmee een breed-publiek, ook buiten de kerk, aan te spreken. In 2014 werd hij hiervoor bekroond met de prestigieuze Templeton Prize.

Een rode draad in de werken van Tomas Halík vormt de waarde van zoeken en de ervaring van de afwezigheid van God voor ons geloof van vandaag. In ‘Geduld met God’, bijvoorbeeld, neemt hij als uitgangspunt de twijfelende Zacheus, die liever schuchter van een afstand toekijkt dan meegaat in de enthousiaste menigte. Heilzame onrust hoort bij een geloof dat zich wapent tegen de stilstand en het fundamentalisme van ‘het zeker weten’. Een avond voor wie uitgedaagd wil worden in het zoeken naar de aanwezigheid van God; en in die zoektocht Gods zwijgen durft te omarmen.

De overdenking wordt afgewisseld met gesprek en muziek van onder meer U2.

Tijdens deze avond zal u om een vrijwillige bijdrage gevraagd worden ter tegemoetkoming in de kosten van deze avond. Inloop vanaf 19:30u met koffie.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving