Thema-avond: Is Allah dezelfde als God onze Heer?

< Naar de agenda

Datum: woensdag 31 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Plantagekerk Zwolle

Bijzonderheden: Leerhuis 4 (2018-2019)
Organisator: Lucius de Graaf

Kosten: Vrijwillige bijdrage
Aanmelden: Klik hier om je aan te meldenThema-avond: Is Allah dezelfde als God onze Heer?

Waarom steken moslims vaak de rechterwijsvinger op wanneer ze over Allah spreken? Die opgestoken wijsvinger staat symbool voor het getal 1 en verwijst naar de éénheid van Allah. Deze eenheid wordt aangeduid met het Arabische woord tauhied.

De Grieks-Orthodoxe priester houdt bij de zegen zijn hand zo dat de vingers het getal 3 symboliseren. En dat verwijst naar de heilige Drie-eenheid, ook wel aangeduid met het Latijnse woord trinitas.
En verwijzen de beide handen naar dezelfde God?

Veel moslims beschuldigen christenen van polytheïsme (het vereren van meerdere goden) omdat christenen geloven in een drie-enige God. Veel christenen op hun beurt beweren dat moslims een bloeddorstige afgod aanbidden en ze verwijzen naar de terreurdaden van de moslimextremisten. Wat is er waar van deze wederzijdse beschuldigingen? En welke verschillen blijven er over wanneer de karikaturen zijn opgeruimd?

Om een goed antwoord te kunnen geven op deze vraag is het nodig je te verdiepen zowel in de leer van de Drie-eenheid als ook in de islamitische leer van de tahied. En welk antwoord kan tenslotte worden gegeven? Wie dat wil weten, wordt uitgenodigd om op 31 oktober te komen luisteren in de Plantagekerk.

Bekijk een interview met drs. L.W. de Graaff op YouTube

Velen menen dat God en Allah dezelfde zijn. Over dat onderwerp heeft drs. L.W. de Graaff een boekje geschreven. Gerhard van der Worp uit Hattem interviewde hem daarover. Interessant om te kijken ter intro op de thema-avond: https://youtu.be/kWwbv0xcrfQ

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving