Workshop: Ignatiaans Bijbellezen

< Naar de agenda

Datum: donderdag 8 maart
Tijd: 19:45 uur
Locatie: Plantagekerk Zwolle

Bijzonderheden: Leerhuis 9
Organisator: Marten van Benthem

Kosten: Gratis
Aanmelden: Klik hier om je aan te melden


Maximaal 7 deelnemers. Onderdeel van het leerhuis 2017-2018.


Workshop: Ignatiaans Bijbellezen

Verlang jij er naar een nieuwe vorm te ontdekken waarbij verhalen uit de bijbel werkelijkheid voor jou worden? Ignatiaans bijbellezen focust er op dat je gaat zien, ruiken, proeven en voelen wat er in een bijbels verhaal gebeurt. Daardoor kom je op een nieuwe, verdiepende manier in aanraking met een verhaal uit de bijbel en met de hoofdpersoon zelf: Jezus Christus.

Bij Ignatiaans bijbellezen gaat het er om te zien, ruiken, proeven en voelen wat er in verhalen uit de bijbel gebeurt. Daardoor komt het verhaal en de ontmoeting met Jezus tot leven. Bij Ignatiaanse bijbellezen worden dit type vragen gesteld aan een bijbels verhaal: ‘Hoe ziet de omgeving er uit?’, ‘Wat doen de mensen?’ ‘Hoe kijkt Jezus?’, ‘Wat doet dat met je?’. Daardoor komt het verhaal dichterbij en blijft het niet een verhaal van toen maar wordt het een verhaal van hier en nu. Als je wilt weten wat Ignatiaans bijbellezen inhoudt weet je nu iets meer. Tegelijkertijd ontdek je pas echt wat het inhoudt wanneer je deelneemt aan deze workshop.

De avond is ingedeeld in drie delen. Eerst volgt er kort uitleg over de achtergrond van deze manier van bijbellezen. Daarbij gaat het onder meer over de persoon waar deze praktijk vandaan komt: Inigo de Loyola (Iganatius) Vervolgens wordt het bijbellezen in praktijk gebracht. Daarbij lees ik het gedeelte een aantal keer voor en stel vervolgens vragen, zoals bijvoorbeeld de vragen hierboven. Na die vragen vallen er stiltes waarbij je als deelnemer – in stilte – het verhaal voor je ziet, antwoorden geeft en misschien iets ervaart van Christus’ aanwezigheid. Na een korte pauze is er een moment van delen. Iedereen die dat wil, kan iets delen van wat hij of zij heeft meegemaakt. Als je verlangt naar een nieuwe, inspirerende manier van bijbellezen – misschien wel voor je eigen omgang met God – dan ben je bij deze workshop aan het juiste adres! Er is ruimte voor zeven deelnemers per avond.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving