Skip to main content

Begin je dag met een meditatief moment in de kerk

Plantagekerk 150 jaar - Begin je dag met dankbaarheid - jubileumweek

Het is fijn om aan het begin van de dag even stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Als kerk zijn we dankbaar voor 150 jaar Plantagekerk, een bijzonder jubileum. Daarom starten we van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli de dag met een meditatief moment: een kwartier samen een bijbeltekst lezen, mediteren en in stilte bidden.

De kerkzaal is open om 7:45 uur en om 8:45 uur, je kunt kiezen welk tijdstip je het beste past. Een gastvrouw of gastheer heet je welkom, wijst je een plekje en begeleidt het meditatieve moment. Na afloop staat er een eenvoudig ontbijt klaar voor wie nog even wil napraten.

Het is bijzonder om te bedenken hoe de Plantagekerk al 150 jaar een plek is waar mensen samenkomen en voedsel voor hun ziel ontvangen. God zorgt door de eeuwen heen voor zijn kerk. Voor mensen in 1874 en voor ons, een stelletje heiligen en twijfelaars bij elkaar. We lopen achterna wat God beloofd heeft, omringd door al die kerkgangers die ons voor zijn gegaan, het zijn de schouders waarop wij mogen staan.

Wil je iets van dit eeuwenlange mysterie proeven? Kom langs op een ochtend dat het jou past. Een fijne start van je dag, die je met je meeneemt in wat je allemaal ook gaat doen.

We verwelkomen je graag!

Lees hier meer over de jubileumweek van 150 jaar Plantagekerk