50 dagen de Bergrede van Jezus

De 50 dagen die beginnen met Pasen (1 april) en duren tot en met Pinksteren (20 mei) zijn dagen om iets nieuws op te pakken. Want de Heer is waarlijk opgestaan! En dat opent nieuwe mogelijkheden, een nieuwe wereld, een nieuw leven.

Over dat nieuwe leven spreekt Jezus uitvoerig in wat bekend staat als de Bergrede (Matteüs 5-7). Dit zijn de beginwoorden: ‘Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’.

In de 50dagenperiode wordt er in de Plantagekerk een cursus gegeven over de Bergrede. Drie woensdagavonden (4 en 18 april en 9 mei) verdiepen we ons in de Bergrede en laten we ons inspireren door Jezus’ droom van een nieuwe wereld: Góds nieuwe wereld waar mensen zich laten leiden door de Geest, waar mensen elkaar liefhebben zoals God hen liefheeft, waar mensen participeren in de beweging van God die zegt: ‘Alles maak ik nieuw’.

Wil je meer weten over de cursus? En over mogelijkheden om zelf ook 50 dagen lang bezig te zijn met de Bergrede? Lees dan hier verder.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving