Dag van vreugde: blije gezichten bij doop in de stadsgracht van Zwolle

Elke maand is er in de Plantagekerk een doopdienst. Ook deze zondag werden er vier jonge, net geboren kindjes gedoopt, vooraan in de kerk. Maar dat was niet het enige bijzondere. Mathijs van Dijk deed belijdenis van zijn geloof en werd na de dienst gedoopt door onderdompeling in de stadsgracht tegenover de Plantagekerk.

Mathijs was zich al enkele jaren aan het verdiepen in christelijk geloof. Als kind opgegroeid in een niet-gelovig gezin, werd hij in 2014 er door aangetrokken. Best bijzonder, want hij had altijd een afkeer van geloof. Hij zei er bij zijn doop  zelf over: ‘Ik zou uit mezelf God nooit gezocht hebben, Hij heeft mij geroepen.’ Het verhaal over de verloren zoon, zegt hij, is ook zijn eigen verhaal: ‘Ik was verloren, maar Jezus heeft mij gevonden’. En: ‘Ik heb mij overgegeven aan deze overweldigende liefde en genade, en ik wil leven in dienst van God.’

Mathijs koos voor een doop door onderdompeling. Na wat overleg is gekozen voor een unieke locatie: de stadsgracht van Zwolle. Na de kerkdienst ging een stoet mensen naar de gracht om het mee te maken. Bekijk hier een filmpje van de doop van Mathijs.

Oktober 2016 1 Volwassendoop Plantagekerk Zwolle Doop Door Onderdompeling
Oktober 2016 2 Volwassendoop Plantagekerk Zwolle Doop Door Onderdompeling
Oktober 2016 3 Volwassendoop Plantagekerk Zwolle Doop Door Onderdompeling

Tijdens de dienst, waarin ook vier net geboren kinderen werden gedoopt,  vertelde voorganger Jos Douma dat de doop vreugde brengt in je leven. In feite zegt God met de doop: ‘Jij bent door mij geliefd, ik vind vreugde in jou’. Het is de diepste bron van vreugde voor ons: we zijn door God gekend, hij brengt liefde en herstel in ons leven.

De kerk is een plek waar gelachen kan worden, ook al is er in ons leven ook vaak verdriet. Lachen is gezond. Lachen hoort ook bij een opgewekt leven, omdat het verhaal van Jezus ons een opgewekt leven geeft. En onze lach is een echo van de lach van God die zegt: ‘Ik hou van jou’.

Niet gek dus dat er rond deze doopdienst veel vrolijke gezichten waren en er veel werd gelachen.

Fotografie: © Patrick Ooms

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving