De deuren staan open: Vrijdagkerk

vrijdagkerk_logoDe Plantagekerk wil graag een open kerk zijn: open naar de samenleving, open naar de stad Zwolle, open voor iedereen die zoekt naar zin en bezinning, stilte en inspiratie. Een kerk waar ook ontmoeting centraal staat.

Open kerk

Sinds 13 januari 2017 is de Plantagekerk elke vrijdag open en is zij een ruimte van rust, bezinning en ontmoeting voor elke Zwollenaar. Het kerkgebouw biedt zo op een andere dan de gebruikelijke zondagse manier gelegenheid voor bezinning aan iedereen die daarnaar op zoek is.

Van 8 tot 10 uur: ruimte voor stilte

Bezoekers kunnen van 8 tot 10 uur in de kerkzaal terecht voor stilte, tijd voor overdenking, gebed en bijbellezen. Maar ook om gewoon even te zitten of een kaarsje aan te steken. Elke vrijdag is er aansluitend aan deze tijd van stilte en rust in de kerkzaal een lectio divina-samenzijn in de consistorie van de kerk (start om 10.15 uur).

Van 10 tot 12 uur: tijd voor ontmoeting

Vanaf 10 uur is de sfeervolle ontmoetingsruimte in de kelder van de kerk open voor koffie, ontmoeting en gezelschap. De Plantagekerk is dan een inloopkerk waar mensen elkaar zien en aandacht kunnen geven.

Van 12 tot 14 uur: lunchen en vieren

Vanaf 12 uur is er in de gezellige soosruimte aan de grote tafel die daar staat gelegenheid om een zelf meegebrachte lunch te gebruiken. Er is koffie,thee en melk aanwezig. En voor wie niks heeft meegebracht maar zomaar komt aanwaaien zijn er altijd wel een paar krentenbolletjes of andere broodjes beschikbaar. Om 12.45  uur begint in de kerkzaal de lunchpauzedienst: een viering van een half uur met liederen, gebeden en een korte overdenking. Na afloop van de viering is er opnieuw ruimte voor ontmoeting en gesprek in de kelder van de kerk.

Inspiratie uit het kloosterleven

consistorieplantagekerk2Inspiratie voor het openstellen van de kerk op vrijdag putten we uit de spiritualiteit van het kloosterleven. Kloosters staan al eeuwen bekend als plaatsen van rust en bezinning, verbinding en ontmoeting.

Het initiatief past bij het verlangen van onze geloofsgemeenschap om in de Zwolse samenleving een praktische en dagelijkse oefenplaats te zijn voor het goede leven.

Wil je meer weten? Mail dan naar: vrijdagkerk@plantagekerkzwolle.nl.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving