Doe je mee met de cursus over Exodus?

Samen stappen we de wereld van het bijbelboek Exodus binnen. Dit boek reikt ons thema’s aan die voor het verstaan van de hele Bijbel van belang zijn. Het helpt ons ook verder na te denken over de vraag wat het betekent om missionair kerk te zijn.

Deze cursus wordt samen met de VEZ georganiseerd.

Het boek Exodus geeft ons zicht op thema’s die gaan over de omgang met God, met elkaar en met de wereld om ons heen: ‘redding en roeping (of missie)’, ‘de wet’ en ‘(on)gehoorzaamheid’. Voor een vollediger zicht op deze thema’s maken we uitstapjes naar andere boeken in het Oude en het Nieuwe Testament. We zien hoe lijnen vanuit Exodus door de hele Bijbel heen lopen. We gaan in gesprek over de vraag wat deze thema’s concreet voor ons nu betekenen.

We leren God kennen door Exodus te lezen. We zien wat Hij doet en horen wat Hij zegt. We horen ook wat Hij over zichzelf zegt in Ex. 34:6-7 en hoe dat zijn weerklank vindt in het Oude Testament. Er is ruimte om te delen wat we over God leren of wat als nieuw voor ons is.

Data:

  • woensdag 17 februari
  • woensdag 3 maart
  • woensdag24 maart
  • woensdag7 april
  • woensdag21 april

AANMELDEN VOOR DEZE CURSUS

De thema’s per lesavond zijn:

  1. We krijgen meer zicht op de opbouw van Exodus, de daarin aangesneden thema’s en de plek van het boek in het geheel van het Oude Testament.
  2. Redding en roeping.
  3. Het belang van de wet en inzicht in concrete regelgeving.
  4. De impact van gehoorzaamheid en ongehoorzaamheid.
  5. Gods karakter. 

Cursusmateriaal

‘Exodus en Leviticus voor iedereen’John Goldingay, Uitgeverij Van Wijnen, Franeker, 2017. 

Cursusleider

Bram van Putten (1967) is getrouwd met Heleen. Ze wonen in Kampen. Daar is hij opgegroeid en weer komen wonen na zijn studie theologie in Utrecht. Hij houdt van fietsen, wandelen, koken en lezen.   Bram is in 2006 gepromoveerd op een onderzoek aan de boeken Koningen. Hij geeft geregeld les over het Oude Testament, als docent aan het Evangelisch College en als zelfstandige. Ook geeft hij trainingen aan gespreksleiders, of ze nu met jongeren, volwassenen of met mensen die er niet mee vertrouwd zijn over de Bijbel in gesprek gaan. Samen de Bijbel lezen is verrijkend, verdiepend, verrassend en opbouwend!

Inschrijven en betaling (25 euro)

Leden van de Plantagekerk kunnen zich via onderstaande button aanmelden (na aanmelding volgt een betaallink):

AANMELDEN VOOR DEZE CURSUS