Een warme en actieve gemeente

welkomIn de Plantagekerk wordt drie keer per jaar een intro-avond georganiseerd voor nieuwe leden en anderen die nader willen kennis maken met onze gemeente. Op maandag 30 november was er zo’n avond. Regina Snoeijer, net lid van de Plantagekerk, schrijft een verslag.

Er waren ongeveer 25 nieuwkomers aanwezig. Nadat we konden genieten van een kop koffie of thee, opende Jos Douma met het lezen van een Bijbelgedeelte en een gebed. En werden wij welkom geheten. Daarna volgde er een kennismakingsrondje waarin wij om de beurt onze naam, onze leeftijd, waar wij vandaan kwamen en èèn karaktertrek van onszelf konden vertellen. Leuk om zo even in vogelvlucht te horen van elkaar.

Daarna vertelde Jos het een en ander over de kerkenraad. Over het werk van hemzelf als predikant, over dat van de ouderlingen, pastoraal assistenten, diakenen, stagiaires en pastoraal werker. Over de catechesaties. En over de invulling van de diensten op zondag. Bijv. de doopzondag, het vieren van het avondmaal, het samen de maaltijd gebruiken. Hierna gingen Jan Willem en Inge Willems verder met het vertellen over verdere activiteiten binnen de kerk. Over miniwijken, verenigingen, eetgroepen, de Aanloop, de Lunchpauzedienst. Daarna konden wij onder het genot van een hapje en een drankje nog wat nader kennismaken met elkaar.

Zelf heb ik een goed beeld gekregen over het reilen en zeilen binnen de Plantagekerk. Er is ook genoeg te doen en de gemeente komt op mij over als een warme en actieve gemeente maar waarin je jezelf ook moet geven.

Al met al: het was een fijne avond!

Regina Snoeijer

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving