Kerst in de Aanloop: samen eten, samen zingen, samen delen

december 2015 216Door Pieter de Boer

In de Plantagekerk bestaat een jarenlange traditie: elke donderdag koken en helpen leden van diverse kerkelijke gemeenten in Zwolle bij een diner dat in de kelder van de kerk wordt klaargezet voor stadsgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Voor Kerstavond 2015 werd door een speciaal daarvoor samengesteld team een extra feestelijk diner klaargemaakt en opgediend. Aan het einde van de avond waren er bovendien nog kerstpakketten met lekkernijen van de Stadsbakker en de Jumbo. Het leidde tot een heel rijke en warme kerstavond voor de gasten. En wat was het bijzonder en wat hebben we samen fijn gezongen!

Feestdiner

We zagen zoveel waardering en plezier aan de tafels, het was echt een feestdiner. Het eten was verrukkelijk en alle dingetjes eromheen, versiering, muziek, menu-kaarten, het kerstpakket, de aandacht voor elkaar, het werd allemaal buitengewoon gewaardeerd. Het was hartverwarmend om mee te maken hoe er spontaan bij zoveel gemeenteleden energie loskwam om eraan mee te werken.
De kelder van de kerk was even een kleine kerk op zich, mooi in lijn met de kerk daarboven; de gasten konden na afloop nog meedoen met de kerstavond in de kerk.

‘Daar hoor ik ook bij’

Een van de steeds terugkerende gasten kon er door ziekte helaas niet bij zijn. Zijn kerstpakket is de morgen daarna bij hem in het ziekenhuis bezorgd. Daar zat hij aan het ontbijt. We hebben de foto’s van de kerstavond laten zien en hij reageerde terecht: ‘daar hoor ik ook bij’. Ook dit is de Aanloop, en het is goed dat we aan onze gasten in vaak moeilijke omstandigheden blijven denken. We hopen en bidden dat deze kerst voor velen van hen iets van licht in de eenzaamheid heeft gegeven.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving