Overzicht evenementen maart 2016

The Expectation

In en rondom de Plantagekerk Zwolle worden veel mooie christelijke evenementen georganiseerd. Van concerten tot workshops, van lezingen tot bijzondere diensten. Daarom geven je we maandelijks een overzicht van interessante evenementen in en rondom Zwolle. In de maand maart kun je onder andere genieten van bijzondere paasconcerten en inspiratieavonden van Leerhuis2030!

De Dood van de Zoon

De laatste uren van Jezus worden in dit muziektheater dichtbij gebracht door prachtige muziek en meeslepende woorden. De organisatoren van De Dood van de Zoon maken het eeuwenoude passieverhaal op deze manier actueel voor een breed publiek. In deze voorstelling ontvouwt een verteller het verhaal van de laatste uren van Jezus Christus en brengt prachtige muziek de thema’s dichtbij. De Dood van de Zoon brengt echter geen muziek uit de achttiende eeuw, maar van hedendaagse rock-, country-, pop- en indie-artiesten. Nummers van bijvoorbeeld Lee DeWyze, Low, Sufjan Stevens, Ólafur Arnalds en Nick Cave krijgen in het licht van Jezus’ laatste uren ineens een nieuwe betekenis.
Vrijdag 11 maart, om 20.15 uur in de Oosterkerk.
Voor meer informatie: www.dedoodvandezoon.nl.

The Expectation – van Passie naar Pasen

Een multimedia concert over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus Christus. Dit project is een samenwerking tussen kunstschilder Kees Aalbers en componist/evangelist Bert Noteboom. The Expectation is een concert waarin schilderijen worden verfilmd en geanimeerd, gecombineerd met koor, samenzang en bijbelse overdenkingen. Gelijktijdig met de muzikale compositie tijdens de concerten, wordt de film vertoond op een 4,5 meter breed projectiescherm. Dominee Arie van der Veer zal tijdens het concert het lijdensevangelie lezen.
Zaterdag 12 maart, om 19.45 uur in de Fonteinkerk Zwolle (toegang gratis).
Voor meer informatie: www.the-expectation.nl.

Inspiratieavonden Leerhuis2030

Inspiratieavond kerk jongeren Zwolle twintigers-Leerhuis2030Leerhuis2030 is de plek voor twintigers in de kerk. Komend halfjaar organiseert Leerhuis2030 thema-avonden met onderwerpen die twintigers bezighouden. Elke avond wordt er een collecte gehouden voor de onkosten, aanmelden is niet nodig en na afloop is er een borrel. Iedereen is van harte welkom, ongeacht leeftijd of kerk.

Innovatief ondernemerschap in de zorg… kan dat?

Menno Beute is oprichter van de stichting Hadassa Hoeve. Zijn geloof is hierin een belangrijke inspiratiebron. Als innovator in de zorg inspireert en daagt hij je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg van nu en de zorg van later.
Vrijdag 4 maart om 20.00 uur in de Noorderkerk

Balanceren tussen werk en privé

Laat je inspireren door de korpschef van Amsterdam over hoe hij werk en privé combineert. Pieter Jaap Aalbersberg is lange tijd lid geweest van de Gemeente. Hij heeft een gezin en een drukke baan. Hoe combineert hij dat?
Vrijdag 18 maart om 20.00 uur in Café de Gezelligheid

Organiseer jij een bijzonder evenement in regio Zwolle dat niet mag ontbreken in dit overzicht? Mail informatie en beeldmateriaal naar website@plantagekerkzwolle.nl

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving