Stille week in de Plantagekerk en Noorderkerk

Samen stilstaan bij het lijden van Jezus en ons verbonden voelen in de stilte….

In de Stille week, van maandag 10 tot zaterdag 15 april, kun je ’s ochtends in de Plantagekerk en ’s avonds in de Noorderkerk terecht voor bezinning en een korte viering. 

De opzet van zowel de bezinningsmomenten in de ochtend en vespers in de avond is sober en gericht op stilte en bezinning. Geen preek dus, maar ruimte voor een lied, Bijbellezing, stille overdenking, muziek en gebed.

Bezinningsmomenten in de Plantagekerk
Elke ochtend in de Stille Week is er in de Plantagekerk gelegenheid om een korte viering bij te wonen. Het bezinningsmoment bestaat uit het samen zingen van een lied of psalm waarna een gedeelte uit de Bijbel wordt gelezen. Verder is er natuurlijk ruimte voor stilte en gebed.

De kerk is open van 7.00 tot 9.30 uur. Er is een tweetal momenten waarop een gezamenlijk bezinningsmoment is gepland: één om 7.00 uur en één om 8.45 uur. Deze vieringen duren ongeveer 15 à 20 minuten. Tussen deze vieringen in is de kerkzaal toegankelijk en is er stilte en gelegenheid voor eigen stil gebed. Gedurende de hele periode is er beneden in de kerk koffie en thee en de mogelijkheid om een eenvoudig ontbijt te gebruiken.

Vespers in de Noorderkerk
Vespers zijn korte bijeenkomsten van ongeveer een half uur, waar een vaste liturgie van gebed, Bijbellezing, symboliek en muziek wordt gevolgd. Op donderdag wordt de instelling van het Heilig Avondmaal herdacht met een avondmaalsviering tijdens de vesper. De dienst op Goede Vrijdag in de Noorderkerk is in opzet onderdeel van deze vesperdiensten en zal bestaan uit lezingen rondom het lijdensevangelie met bijpassende liederen.

De vesperdiensten beginnen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag om 19.00 uur.

Goede Vrijdagdienst
In zowel Plantagekerk als Noorderkerk is er een Goede Vrijdagdienst om 19.30 uur.

stille-week-in-zwolle-plantagekerk-noorderkerk-10-15-april-2017-kopie

 

 

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving