Week van Gebed: samen bidden

weekvangebed-vierkantVan zondag 15 tot zondag 22 januari vindt de jaarlijkse Week van Gebed plaats. Ook in de Plantagekerk zullen we daar aandacht aan besteden. Want naast samen lezen, samen delen en samen eten kan ook het samen bidden niet gemist worden!

Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Al biddend deel je je zorgen en dank, niet alleen met God maar ook met elkaar. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities kunnen inspirerend en verfrissend zijn.

Jouw hand, mijn glimlach

In 2017 staat de Week van Gebed in het teken van verzoening en 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft (vers 14).

De slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van deze verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt.

Door mee te bidden sluit we ons aan bij miljoenen christenen die wereldwijd samen komen om te bidden. Het is ons verlangen dat tijdens de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar ontmoeten rondom de liefde van Christus. Bid je mee?

Zondag 22 januari: samen bidden

In de morgendienst van 15 januari wordt de Week van Gebed geïntroduceerd. Er zijn dan ook folders beschikbaar (voor volwassenen, tieners en kinderen) om de Week van Gebed samen en persoonlijk inhoud en vorm te geven.

De morgendienst van zondag 22 december, aan het einde van de Week van Gebed, zal helemaal in het teken van ‘samen bidden’ staan.

Gebedsbijeenkomsten in Zwolle

In de Week van Gebed kan er op veel plaatsen en momenten in Zwolle samen gebeden worden. Op de site van Podium van Kerken Zwolle vind je een overzicjt: gebedsbijeenkomsten Zwolle

Meer informatie over de Week van Gebed vind je op www.weekvangebed.nl

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving