Zomerdiensten 14 juli t/m 18 augustus 2019

In de zomerperiode van zondag 14 juli tot en met 18 augustus zijn er gezamenlijk kerkdiensten, die worden gehouden op diverse locaties en tijden in Zwolle. In deze diensten is iedereen die God wil dienen van harte welkom om samen te zingen, te bidden, te luisteren en te vieren. De diensten in de Plantagekerk worden om 11.00u gehouden.

Deze gezamenlijke diensten worden georganiseerd door de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, de Christelijke Gereformeerde kerken en de Nederlands Gereformeerde kerken. Uit praktische overwegingen en als uiting van onze verbondenheid.

Soms is er een dienst op een andere plaats, of op een andere tijd dan je bent gewend. Om je wegwijs te maken staan in het overzicht hieronder alle tijden en plaatsen waarop diensten worden gehouden, van zondag 14 juli tot en met 18 augustus.

We hopen je daar te ontmoeten: wees welkom!

Via onderstaande link kun je het overzicht downloaden:

Overzicht kerkdiensten zomer Zwolle 2019

De Plantagekerk is gastvrouw voor de zomerdiensten van 11 uur ’s morgens. Op 28 juli en 4 augustus zijn er geen diensten in de Plantagekerk. De kinderopvang is die periode als volgt geregeld:

Crèche tijdens de zomerdiensten

Op 14 juli en 21 juli, 11 en 18 augustus wordt er tijdens de ochtenddiensten crèche aangeboden  in kindcentrum de Aquamarijn, Turfmarkt 5, Zwolle – op loopafstand van de Plantagekerk (de deur is aan de kant van de Bagijnesingel).

Er staat een team van ouders en jongeren klaar om kinderen van 0 tot 2 jaar op te vangen. 20 minuten voor de start van de dienst kun je je kind brengen. Na afloop van de dienst (het liefst zo vlot mogelijk) kun je je kind weer ophalen. Zorg zelf voor een tasje met verschoningsspullen met daarop de naam van je kind.

Kinderclubs tijdens de zomerdiensten

Op 14 juli, 21 juli, 11 augustus en 18 augustus is er opvang/kinderclub van 3 t/m 7 jaar in de kelder van de Plantagekerk.

Op zondagmorgen worden de kinderen die 3 jaar zijn of die in groep 0/1 van de basisschool zitten voor de kerkdienst opgevangen in zaal 1 beneden in de Plantagekerk.

De kinderen uit groep 2 en 3 van de basisschool beginnen met de hele gemeente in de kerk, en gaan voor de preek naar hun eigen club. Die zijn beneden in de kelder van de kerk. Daar willen we de kinderen vertellen over wie de Here God is en willen we de kinderen meegeven dat ze geliefd zijn door Hem. We maken gebruik van de methode: ‘Vertel het maar‘. We behandelen een Bijbelverhaal, praten hier met de kinderen over en er is ruimte voor een creatieve verwerking. De 3-jarigen en de kinderen van groep 0, 1, 2 en groep 3 komen tijdens de collecte weer in de dienst, zodat we gezamenlijk kunnen afsluiten.

Collectes

Tijdens deze zes zomerdienst-zondagen zullen in deze kerken de collectedoelen gelijk zijn. De collectedoelen zijn allemaal Zwolse doelen. Uiteraard gericht op diaconale hulp. Dat is: zorg voor ouderen en jongeren, zieken, kwetsbaren, eenzamen, verslaafden, vluchtelingen. In de Plantagekerk zal er een deurcollecte worden gehouden voor onkosten van de kerk.

We vragen uitdrukkelijk om tijdens deze zes zondagen geen collectebonnen of –munten in de collectezak te doen, behalve in het kerkgebouw waar deze toe behoren. De manieren die we van harte willen aanbevelen zijn: contanten, doneren via de verschillende collecte-apps of een bankoverschrijving via het rekeningnummer van het betreffende collectedoel. De rekeningnummers staan vermeld in de zomerfolder en op de dia vooraf of tijdens de collecte. Alle doelen hebben een ANBI-status.

Vrijdagkerk

Elke week is de Plantagekerk op vrijdag open voor de Vrijdagkerk. In de zomer (van 14 juli tot en met eind augustus) is er geen lectio divina-samenzijn.

 Bekijk hier het overzicht van alle komende diensten in de Plantagekerk.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving