Zondag 31 oktober: vesper rond NBV21

Zondagmiddag 31 oktober, Bijbelzondag, wordt in de Plantagekerk, Ter Pelkwijkstraat 17, Zwolle, vanaf 16.30u, een vesper gehouden, onder leiding van ds. Jos Douma. Deze vesper is speciaal omdat de NBV21, de verbeterde Nieuwe Bijbelvertaling, in Zwolle wordt verwelkomd en twintig Zwolse kerken namens het Bijbelgenootschap een gratis kerkbijbel overhandigd krijgen. Deze uitreiking is georganiseerd door de Zwolse NBG-werkgroep. Een feestelijk moment.  

Er is door de vertalers van het Bijbelgenootschap vier jaar gewerkt aan de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004. Meer dan 12.000 verbeteringen zijn doorgevoerd, de eerbiedskapitalen niet meegerekend. Alle respons is benut. Er is concordanter en consistenter vertaald. En er is gekozen voor een iets opener vertaling, die minder ingevuld is.  

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap is dankbaar voor de jarenlange steun van de kerken en schenkt daarom een gratis kerkbijbel aan kerken. De Zwolse werkgroep heeft er, samen met ds. Jos Douma, voor gekozen deze bijbel op Bijbelzondag 31 oktober tijdens de vesper feestelijk te overhandigen.  

Iedereen is van harte welkom bij deze vesper!

Kijk ook op: nbv21.nl.