Zwolle. Stad vol Engelen

Zwolle-stad-vol-engelen-Zwolse-kerken-Plantagekerk-Zwolle-Centrum-Glazen-EngelDe gezamenlijke kerken van Zwolle hebben de stad uitgeroepen tot: “Zwolle. Stad vol Engelen”. De slogan “Stad vol Engelen” wordt gepresenteerd op 27 april, Koningsdag. Op die dag zal de stad Zwolle vol Engelen zijn die zich op een bijzondere en verrassende manier presenteren.

Onlangs vond in de Zwolse Jeruzalemkerk een inspirerend overleg plaats met vertegenwoordigers van Zwolse kerken. Ook onze voorganger Jos Douma was daarbij: “Samen brainstormden we over de vraag hoe we als kerken zichtbaar kunnen zijn op Koningsdag 2016. Mijn suggestie om te gaan werken met de slogan ‘Wil de echte Koning opstaan?’ haalde het niet. Wel kwamen we uit bij het beeld van de Engel. De Glazen Engel voor de Grote Kerk is een echte blikvanger en staat wat de Zwolse kerken betreft symbool voor een sfeer van gastvrijheid en verbondenheid die kenmerkend zijn voor de Zwolse samenleving.”

De gezamenlijke kerken in Zwolle, verenigd in Diaconaal Platform Zwolle en Podium van Kerken, zullen de komende vier weken gebruiken om de slogan “Zwolle. Stad vol Engelen” meer en meer gestalte te geven. Engelen zijn immers niet voorbehouden aan de kerken, engelen zijn van en voor iedereen.

De Engel van Iedereen

De presentatie op Koningsdag woensdag 27 april zal worden ondersteund door Engelen ter plaatse, zoals: de Engel van Gastvrijheid, de Engel van Vrede, de Engel van Barmhartigheid en de Engel van Verbinding. De Engel van Iedereen, de Zwolse Glazen Engel, zal een hoofdrol gaan spelen in de presentatie. In alles staan 27 april daarbij veiligheid, vrede en een glimlach op het gezicht voorop!

De Glazen Engel is een beeld van aartsengel Michaël, de beschermheilige van Zwolle. Het beeld van 3,5 meter hoog, dat bestaat uit 325 lagen glas, is gemaakt door Herman Lamers en werd op 18 juni 2010 onthuld.

Het is de bedoeling dat de komende jaren de slogan “Zwolle. Stad vol Engelen” de verbindende schakel zal zijn tussen de gezamenlijke kerken en de stad Zwolle.

 

 

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving