#DASLIEFDE

Wat heeft God ons te zeggen in deze tijd waarin het coronavirus ons leven in de greep heeft?Misschien wel vooral dit: Heb lief! Heb lief!

Explosie van liefde

De crisis die we meemaken kun je zien als een explosie van lijden maar tegelijk ook als een explosie van liefde! Veel mensen worden ziek en sterven, veel mensen ervaren onzekerheid en eenzaamheid, en allemaal vinden we het moeilijk om sociale afstand te bewaren.

Toch zei minister Hugo de Jonge op dinsdag 31 maart iets wat we herkennen: ‘We houden afstand, minstens anderhalve meter, maar zijn misschien wel dichterbij elkaar dan ooit!’

#DASLIEF en HEB LIEF

In de weken tussen Pasen en Pinksteren, de 50dagentijd, willen we ons als geloofsgemeenschap van de Plantagekerk laten inspireren door het evangelie van onze God die dichtbij is en die zijn liefde aan ons uitdeelt. We willen de opstanding van Jezus leren zien als een uitbarsting van licht en liefde in deze wereld.

We sluiten daarmee ook aan bij de nieuwe SIRE-campagne #DASLIEF (lees er hier meer over) en willen samen ontdekken waar we de liefde van God zien in deze tijd. En ook de actie HEB LIEF die door de Zwolse artiest Ronald A. Westerhuis is gestart (lees er hier meer over) is een inspiratiebron.

Op zondag en door de week

De OnlineKerkdiensten zullen in deze periode steeds in het teken staan van de liefde van God. Wat is die liefde? Hoe ontvangen we die liefde? Hoe delen we die liefde uit in ons dagelijkse leven? Hoe praktische kunnen we de liefde maken? Wat heeft de Geest te maken met die liefde? Hoe kan het dat liefde en lijden vaak zo dicht bij elkaar liggen?

Op de andere dagen van de week willen we elkaar als gemeenteleden van de Plantagekerk blijven inspireren door #DASLIEFDE-momenten met elkaar te delen via whatsapp-groepen en via social media. We nodigen jullie uit om elkaar regelmatig aan te moedigen door iets te delen waarin je de liefde van God proeft of ziet: een bijbeltekst, een lied, een gebeurtenis, iets wat je tegenkomt via social media, een filmpje, een korte overdenking die je zelf las enzovoort.

Zo willen we in de periode op weg naar Pinksteren (het Feest van de Geest) samen geïnspireerd worden door het evangelie van Gods liefde.

Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief.
Zoals ik jullie heb liefgehad,
zo moeten jullie elkaar liefhebben.
Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien
dat jullie mijn leerlingen zijn.

(Johannes 13: 34-35 )

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving