Groepen

Wil je meedoen in een groep van de Plantagekerk om meer verbinding te zoeken met andere gemeenteleden? Wees dan welkom om je aan te melden voor een (of meer) van de onderstaande drie initiatieven! 

  • Voeg jezelf toe aan een groep via een link voor de Whatsapp-groep.
  • Stuur een kort bericht met je naam, dan ziet de beheerder van de groep dat je je aangemeld hebt.

Groep Maatschappelijke thema’s

In maart is een succesvolle startbijeenkomst geweest voor Gespreksgroepen Maatschappelijke thema’s. In samenwerking met het Leerhuis van de Plantagekerk is deze eerste avond tot stand gekomen. Na een korte introductie en kennismaking met de deelnemers zijn er aan de hand van een aantal stellingen diverse onderwerpen besproken. We hebben stilgestaan bij o.a. het gebruik en de rol van social media, de impact van landelijke en lokale politiek en diversiteit in je persoonlijke leefomgeving.

Een volgende bijeenkomst zal één thema centraal staan, waardoor er meer diepgang kan zijn en het minder tijd kost in de voorbereiding. Het idee is om4-6 keer per jaar een avond met een maatschappelijk thema te organiseren. Deze groep heeft een meer vrijblijvend karakter, je kan zelf bepalen of je wil sluiten bij een thema-avond 

Ben je benieuwd wanneer er een avond georganiseerd wordt en welke onderwerpen centraal staan, voeg jezelf dan toe aan de Whatsapp groep via onderstaande button. Stuur een kort bericht met je naam, dan ziet de beheerder van de groep dat je je aangemeld hebt. Van harte welkom!

👉 JEZELF TOEVOEGEN AAN WHATSAPPGROEP ‘PK GROEP – MAATSCHAPPIJ’

Groep Bijbelstudie

In maart was de eerste bijeenkomst van de Bijbelgroep. Een fijne avond waarin we met elkaar een gedeelte uit de Bergrede hebben besproken. Donderdag 21 april is de tweede bijeenkomst gepland. Waar ruimte is voor ontmoeting en Bijbelstudie.  Daarna willen we samen nadenken over de invulling en de frequentie van de Bijbelgroep(en). Esther Schrik zal deze avond begeleiden.

Wil je meedoen met de Bijbelgroep, ook als je er 21 april niet bij kan,  voeg jezelf dan toe aan de Whatsapp groep, zie link hieronder. Stuur een kort bericht met je naam, dan ziet de beheerder van de groep dat je je aangemeld hebt. Via de Whatsappgroep communiceren we welke Bijbelgroepen er ontstaan en kan je je opgeven voor een groep.

We zien ernaar uit jou te ontmoeten op donderdag 21 april om 20.00 uur in de Plantagekerk!

👉 JEZELF TOEVOEGEN AAN WHATSAPPGROEP ‘BIJBELGROEP PK’

Groep meditatief wandelen

In maart is de startbijeenkomst geweest van de groep Meditatief wandelen. Er zijn ideeën uitgewisseld over de invulling van de wandelgroepen,  zoals het voeren van een Emmausgesprek, het centraal stellen van een zingevingsvraag of een Bijbeltekst. Er is tijdens de wandeling ruimte voor gesprek, maar ook voor verstilling.

Twee keer per maand is er een meditatieve wandeling, op twee verschillende tijdstippen, maar wel met een vast patroon. De wandeling duurt ongeveer een uur. 

  • 1e maandagochtend vd maand – 9.45 uur inloop 10.00 uur start wandeling
  • 3e maandagavond vd maand – 18.45 uur inloop 19.00 uur start wandeling 

De wandeling start om beurten bij 1 van de deelnemers. Degene bij wie we starten bereidt het meditatieve karakter en het gebied van de wandeltocht voor. Dit hoeft niet heel uitgebreid te zijn, maar bijv. een Bijbelvers of een vraag die centraal staat. De invulling staat je vrij. Er is ook een boekje beschikbaar gesteld die ter inspiratie kan dienen.

De eerste meditatieve wandeling staat gepland op:

  • Startochtend: 4 april 9.45 uur inloop en 10 uur start de wandeling
  • Startavond: 18 April 18.45 uur inloop en 19.00 uur start de wandeling 

Wil je meewandelen meld je dan aan via onderstaande link voor de Whatsappgroep. Zet je naam even in het bericht, dan zien we dat je je aangemeld hebt. Vervolgens laten we je weten waar we de wandeling zal starten.

👉 JEZELF TOEVOEGEN AAN WHATSAPPGROEP ‘PK – MEDITATIEF WANDELEN’

Nieuwe groepen 

Naast de drie groepen die nu gestart zijn is er uiteraard ook ruimte voor groepen met andere onderwerpen. 

Uit de enquête die we onlangs hebben gehouden werden verschillende ideeën geopperd voor groepen. Er is nu eerst een start gemaakt met drie groepen, maar we willen ook de mensen samenbrengen op andere gelijkgestemde thema’s. Zo kunnen er weer nieuwe groepen starten. Wanneer een groep, hoe klein ook, actief aan de slag gaat, willen we graag een bericht en een link op de website van de Plantagekerk. Zo kunnen ook anderen zich aansluiten bij de groep.

Heb je nog niet op de enquête gereageerd die paar maanden geleden verstuurd is, maar wil je wel graag een groep starten of heb je al een bestaande groep die je op de website wil plaatsen, mail dan naar: paulbredewout@plantagekerk.nl

De Werkrgroep ‘Groepen in de Plantagekerk’
Trijnie Vos, Esther Schrik, Lars Visscher, Paul Bredewout en Jos Douma

Dit blok hoort dynamisch vervangen te worden door de functie Content Aware.

Als je deze tekst ziet, moet de huidige pagina nog worden toegevoegd onder Content Aware in het dashboard