Kerk2030

Kerk2030 is een landelijk initiatief van onderaf door gemeenteleden met een gloeiend hart voor de kerk van Christus. Aangemoedigd door het herenigingsproces van GKv en NGK wordt gezocht naar nieuwe impulsen voor lokaal kerkzijn.

Het initiatief is in september 2020 gepresenteerd. Je kunt hier het webinar van de presentatie terugkijken: Webinar presentatie Kerk2030 (YouTube). Als Plantagekerk sluiten we hier graag bij aan om inspiratie te ontvangen voor ons eigen bezinningsproces rond de vraag: ‘Hoe willen wij kerk zijn in deze tijd?’

Zes inspirerende webinars

Kerk2030 organiseert webinars over de zes praktijkvelden van kerk-zijn die in de publicatie ‘Geloven doe je samen‘ (pdf) worden uitgewerkt. Tijdens elk webinar staat een thema centraal, dat we met een hoofdspreker verdiepen. Afsluitend is gelegenheid tot gesprek aan de hand van vragen. De webinars zijn steeds van 19.30 tot 20.30 uur.

  1. maandag 7 december 2020: Christus zien en God ontmoeten, door Reinier Kramer (Predikant De Hoeksteen, Bergentheim) (aanmelden op kerk2030.nl)
  2. maandag 4 januari 2021: Vertrouwen op de kracht van genade, door Wilmer Blijdorp (Predikant De Burcht, Barneveld)
  3. maandag 1 februari 2021: Toegewijd en heilig leven, door Wouter van Veelen (Predikant Magnificatkerk, Tiel)
  4. maandag 1 maart 2021: Leven uit liefde, gericht op gemeenschap, door Hans Schaeffer (Hoogleraar Praktische Theologie, TUK)
  5. maandag 29 maart 2021: Nieuwe levensstijl, als goede rentmeester, door Gerbram Heek (Predikant Fonteinkerk, Buitenpost)
  6. maandag 26 april 2021: Dienstbaarheid en leiderschap, door Joost Smit (Predikant Ontmoetingskerk, Vathorst)

Meedoen en aanmelden

Wil jij als Plantagekerker meedoen in dit bezinningsproces en de zes webinars volgen? Meld je dan aan via onderstaande button. Je komt dan op de deelnemerslijst van Plantagekerkers te staan en ontvangt steeds tijdig een bericht dat er weer een webinar aan zit te komen.

Ik doe mee met dit Inspiratietraject in de Plantagekerk

.