Leefregel

Hoe zou het zijn om als leden van de geloofsgemeenschap van de Plantagekerk samen bezig te gaan met het creëren van een ‘leefregel’? Deze vraag komt in onze kerkdienst van zondag 22 augustus 2021 voor het eerst aan de orde.

Minipodcast

Luister naar de korte podcast waarin Jos Douma je uitnodigt om mee te doen:

[Inschrijven als deelnemer kan niet meer. Je kunt natuurlijk wel zlf een whatsappgroepje maken en daar mensen voor uitnodigen!]

Drie blogs

Jos Douma schreef over het creëren van een leefregel op zijn website een aantal blogs:

Wat is een leefregel?

Een leefregel (geschreven op een A4tje) geeft antwoord op de vraag hoe je (samen met anderen) praktisch vorm geeft aan je verlangen om dagelijks open te blijven voor Gods aanwezigheid in je leven. Dat antwoord bestaat dan uit een verzameling van praktijken, waarden en ritmes die je heel concreet kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Eerst dit-experiment

Het komen tot zo’n regel mag best wat tijd en bezinning kosten. Je moet dan eerder in maanden denken dan in weken. Tegelijk kun je ook direct een eerste stap zetten, bijvoorbeeld door mee te doen aan het Eerst dit-experiment.

Kort gezegd houdt dat in dat je voor een periode van vijf weken deel uitmaakt van een appgroep waarvan de deelnemers dagelijks luisteren naar de Bijbelpodcast ‘Eerst dit’ en daarover heel kort (niet meer dan één zin) iets delen in de appgroep. Dat is een mooie manier om op je eigen moment maar toch in verbondenheid met anderen bezig te zijn met de bijbel.

In de hierboven genoemde derde blog kun je een veel uitgebreidere beschrijving lezen.

Lees hier nog meer over: het Eerst dit-Experiment.

Preek: ‘Wat moet ik doen om eeuwig te leven’

Hier kun je de preek luisteren die gehouden werd op zondag 22 augustus als introductie op de thematiek van een Leefregel:

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving