Leerhuis Plantagekerk 2018-2019


Het leerhuis is de plek in onze gemeente waar naast de kerkdiensten op zondag gemeenteleden en mensen rondom onze gemeente elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en om iets te leren mét en vooral ook ván elkaar. Het leerhuis is een plaats van onderwijs maar is tevens een ‘oefenplaats’ waar diverse onderwerpen en actuele thema’s concrete invulling kunnen krijgen.

Ben je geen lid van onze gemeente of lid van een andere kerk dan ben je ook van harte welkom om je aan te melden en mee te doen!

Seizoen 2018-2019

5 aankomende leerhuis-avonden

Meer informatie over deze activiteiten staat iets naar beneden onder ‘aanbod’.

Geen evenementen

Aanbod

Cursus: ‘Houd me vast’

Of je nu een paar jaar bij elkaar bent of al een heel aantal jaren als getrouwd stel door het leven gaat, de cursus ‘Houd me vast’ is bedoeld voor echtparen die willen werken aan het verbeteren van hun huwelijk. In de cursus willen we samen kijken naar hoe God het huwelijk heeft bedoeld en met behulp van de principes van ‘Houd me vast’ leren hoe we dat (opnieuw) in de praktijk kunnen brengen.

Meer informatie

Leerhuis 6

Johan & Marjan Schutte
9 avonden, start wo. 30 januari
€175,00 per stel incl. boek

Aanmelden

Alpha Cursus

Voor een ieder die vragen heeft over het christelijk geloof, of je nou gelovig bent of van niets weet.

Meer informatie

Leerhuis 7

Start Woensdag 23 januari, 10 avonden
19.00u maaltijd, 21.45u klaar
Gratis

Aanmelden

Thema-avond ‘Kerk & Jongeren’

De relatie tussen kerk en jongeren staat behoorlijk onder druk in Nederland. Hoe komt dit? En wat betekent dit voor de geloofsbeleving van deze jonge mensen? Over deze vragen komt Harmen van Wijnen spreken in de Plantagekerk.

Meer informatie

Leerhuis 8

Gratis

donderdag 7 februari 19:30 uur

Aanmelden

Lezing Luigi Gioia

Op vrijdag 8 februari 2019 is Luigi Gioia in de Plantagekerk om een lezing te geven over het onderwerp: ‘Aangeraakt. God ervaren in gebed’. De lezing wordt in het Engels gehouden (‘Touched. Experiencing God in Prayer’), maar wordt simultaan in het Nederlands vertaald!

Meer informatie

Leerhuis 9

Gratis

vrijdag 8 februari
20:00u

Aanmelden

Samen luisteren in de stilte: avond over lectio divina

Wil je groeien in een inspirerende en spirituele manier van bijbellezen. Op vrijdag 1 maart 2019 is er in de Plantagekerk een avond waarop de bijbelleesmanier van lectio divina centraal staat.

Tijdens deze avond wordt ook een nieuw boek over dat thema gepresenteerd: ‘Samen luisteren in de stilte’. Jos Douma zal een workshop geven ‘Ontdek lectio divina’.

Meer informatie

Leerhuis 10

Gratis

vrijdag 1 maart
20:00u

Aanmelden

Thema-avond: Psychose Praat (gaat helaas niet meer door)

Liesbeth Buter van ‘Psychose Praat‘ is ervaringsdeskundige op het gebied van herstel van psychose. Zij zal spreken over hoe het voor haar was om een psychose te hebben en hoe zij hersteld is. Een onderwerp met de nodige taboes.

Een interessante avond voor wie familieleden of vrienden heeft die psychose- gevoelig zijn. Of voor wie zelf wel eens een psychose gehad heeft. We creëren een veilige omgeving om hierover samen in gesprek te gaan.

Meer informatie

Leerhuis 11

Gratis

donderdag 4 april
19:45u

Aanmelden

Leerhuis-aanbod van de kerken om ons heen

Het Leerhuis-team

Vragen of opmerkingen over het Leerhuis? Stuur een bericht naar leerhuis@plantagekerkzwolle.nl of spreek een van ons aan:

We zoeken een uitbreiding van ons team. Lees de vacaturetekst op Intrakerk: https://plantagekerk.intrakerk.nl/bericht/1055

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving