• Home
  • Vlootpredikant Thijs Oosterhuis

Vlootpredikant Thijs Oosterhuis

Aan de Plantagekerk als Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Zwolle-Centrum is ds. Thijs Oosterhuis (1961) verbonden, uitgezonden door onze gemeente als vlootpredikant. Hieronder vertelt hij iets meer over zichzelf.

Kijk ook op:

Hier lees je zijn nieuwsbrieven:

Voordat ik in dienst kwam als krijgsmachtpredikant ben ik uitgezonden geweest naar Indonesië in dienst van Deputaten BBK als zendeling docent voor de Gereformeerde Kerken in Oost Indonesië. Vervolgens heb ik gewerkt voor De Verre Naasten als project manager en tenslotte als gemeentepredikant op Aruba en voor verschillende gemeenten in Nederland. In 2013 kwam ik in dienst van de Protestantse Geestelijke Verzorging en werd ik als vlootpredikant geplaatst bij de Koninklijke Marine. Mijn eerste plaatsing was als geestelijk verzorger bij de Operationele School, terwijl ik ook werd verbonden als vlootpredikant aan Zr. Ms. De Zeven Provinciën.

Met de Zeven Provinciën werd ik in 2014 uitgezonden voor een antipiraterij missie in de wateren rond Somalië en in 2016 voor het bestrijden van drugstransporten in het Caribisch Gebied.

Na mijn tweede uitzending werd ik geplaatst als geestelijk verzorger bij het Koninklijk Instituut voor de Marine, waar ik naast het werk als geestelijk verzorger samen met collega geestelijk verzorgers de lessen levensbeschouwing en morele vorming verzorg voor aanstaande marine officieren.

Vanwege mijn leeftijd op het moment van indiensttreding kreeg ik geen vaste aanstelling maar een arbeidsovereenkomst voor de bepaalde tijd van 5 jaar. Hierdoor moest ik in februari 2018 de dienst verlaten, maar in juni van hetzelfde jaar werd ik weer in dienst genomen voor nogmaals een periode van 5 jaar.

Naast mijn plaatsing op het KIM ben ik nu ook verbonden als vlootpredikant aan Zr. Ms. Evertsen, die in het eerste half jaar van 2019 wordt ingezet in NAVO verband.

Ik voel me erg op mijn plaats als geestelijk verzorger bij de krijgsmacht. Ik vind het mooi om als predikant het leven van militairen te delen en met hen in gesprek te zijn en na te denken over alle aspecten van het militaire leven, zoals het gescheiden zijn voor langere tijd van geliefden tijdens een uitzending, de morele aspecten van het werk van een militair en de hoekigheid en logheid van de defensie organisatie, waar je soms op stuk dreigt te lopen. Daarnaast heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot de maritieme wereld, waar de marine een onderdeel van is.

Ik geniet van het werken met militairen in opleiding die bezig zijn om te ontdekken wat het betekent om in deze organisatie te leven en te werken en ik vind het mooi om met een eenheid onderweg te zijn. Je deelt samen de mooie en minder mooie kanten van zo’n uitzending en ik vind voldoening in het feit dat ik tijdens zo’n uitzending door persoonlijke contacten, met bezinningsdiensten en op andere momenten mijn bijdrage mag leveren om het met elkaar uit te houden.

Zwolle, september 2018

Contact opnemen met de Plantagekerk?

Mail naar:
info@plantagekerkzwolle.nl

Voor meer contactgegevens van bijvoorbeeld de koster, de scriba of de predikant?

Aankomende activiteiten

januari 2023

zondag 4 juni om 10:00 uur 
Kerkdienst
vrijdag 9 juni om 11:00 uur 
Bijbeluur met lectio divina
vrijdag 9 juni om 12:45 uur 
Lunchpauzedienst
zondag 11 juni om 10:00 uur 
Kerkdienst
zondag 18 juni om 10:00 uur 
Kerkdienst

Kerkdiensten

januari 2023


zondag 4 juni om 10:00 uur
Kerkdienst |

zondag 11 juni om 10:00 uur
Kerkdienst |

zondag 18 juni om 10:00 uur
Kerkdienst |

zondag 25 juni om 10:00 uur
Kerkdienst |