Vrijdagkerk

De Plantagekerk wil graag een open kerk zijn. Open naar de samenleving. Open naar de stad Zwolle. Open voor iedereen die zoekt naar zin en bezinning, stilte en inspiratie. Een kerk waar ontmoeting en verbinding centraal staan.

Sinds januari 2017 is de Plantagekerk elke vrijdag open als ruimte van rust, bezinning en ontmoeting voor elke Zwollenaar. Het kerkgebouw biedt zo op een andere dan de gebruikelijke zondagse manier gelegenheid voor bezinning en ontmoeting aan iedereen die daarnaar op zoek is.

Open kerk (8.30-14.00 uur)

Als bezoeker kun je van 8.30 tot 14.00 uur in de kerkzaal terecht voor stilte, tijd voor overdenking, gebed en Bijbellezen. Maar ook om gewoon even te zitten of een kaarsje aan te steken.

Lectio divina-samenzijn (10.15-11.00 uur)

Elke vrijdagmorgen is er een lectio divina-samenzijn in de consistorie van de kerk. Ook bij dit samenzijn ben je van harte welkom. We starten om 10.15 uur en nemen de tijd om samen in stilte te luisteren naar de stem van God zoals die klinkt door een gekozen Bijbelwoord. We doen dat op de manier van de lectio divina: een spirituele manier van Bijbellezen die je helpt om Gods Woord niet alleen via je hoofd te laten binnenkomen maar ook in je hart te laten landen. Lees meer.

Tijd voor ontmoeting (10.00-12.30 uur)

Vanaf 10.00 uur is de sfeervolle ontmoetingsruimte in de kelder van de kerk open voor koffie, ontmoeting en gezelschap. De Plantagekerk is dan een inloopplek waar mensen elkaar zien en aandacht geven.

Lunchpauzedienst (12.45-13.15 uur)

Om 12.45 uur begint in de kerkzaal de lunchpauzedienst: een wekelijkse viering van ongeveer een half uur met liederen, gebeden en een korte overdenking. Iedereen is hier van harte welkom!

Lunchen en ontmoeten (13.15-14.00 uur)

Na afloop van de lunchpauzedienst is er in de sfeervolle soosruimte tijd voor ontmoeting en gesprek. Er staan broodjes en soep voor je klaar, want samen eten verbindt!

Inspiratie uit het kloosterleven

vrijdagkerk2

Inspiratie voor het openstellen van de Plantagekerk op vrijdag putten we uit de spiritualiteit van het kloosterleven. Kloosters staan al eeuwen bekend als plaatsen van rust en bezinning, verbinding en ontmoeting. De openstelling past bij het verlangen van onze geloofsgemeenschap om in de Zwolse samenleving een praktische en dagelijkse oefenplaats te zijn voor het goede leven.

Het Vrijdagkerk-team (mail: vrijdagkerk@plantagekerkzwolle.nl)

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving