Skip to main content

Concert operazanger Igor Popov

In de Plantagekerk in Zwolle brengt operazanger Igor Popov zondag 21 januari een eerbetoon aan het leven met het concert ‘Chiaroscuro’, dat ‘licht en duisternis’ betekent in het Italiaans. De muzikale begeleiding is in handen van de Nederlandse pianist Mark Toxopeus.

Over Igor Popov

Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en heeft gestudeerd in Rusland. Hij heeft muzikaal en vocaal onderwijs genoten aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Zingen in Italië en andere Europese landen heeft zijn vocale capaciteiten uitgebreid. ‘Dit alles wil ik graag tijdens het komende concert met het publiek delen. Na ruim een jaar in Nederland te wonen en te zingen is het nu tijd voor een concert in Zwolle,’ aldus Popov.

Puur

De operazanger wil kamermuziek toegankelijk maken voor een groot publiek. ‘Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen. Het concert heeft de naam ‘‘Chiaroscuro’’ meegekregen; dat impliceert een tegenstelling, zoals het leven kan zijn. Aan de ene kant licht en liefdevol, en aan de andere kant donker en dramatisch.’ Daarmee is Popovs missie nog niet compleet, ook wil hij nadrukkelijk klassieke muziek bewaren voor de volgende generaties.

Muzikale reis

Het driedelige concert omvat muzikale composities van Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann, Händel, Caldara, Scarlatti, Carissimi, Franck en de Russische en Oekraïense volksliederen, die het Nederlandse publiek herhaaldelijk in verrukking brachten. Daarnaast zal de pianist ook prachtige solostukken ten gehore brengen. Aan het einde van het concert is er een verrassing.

Kaartverkoop

Kaarten kosten online 20 euro (excl. servicekosten) en zijn te koop via de website van de operazanger of aan de kassa voor 23 euro.

Het concert begint om 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur.

Koop een kaart

Ga naar de website van Igor Popov

Voorganger/Spreker:

 

Thema:

Bijzonderheden:

    

Collecte:

       

Muziek:

    

Wanneer

zondag 21 januari    
15:00 - 16:30

Waar

Plantagekerk
Ter Pelkwijkstraat 17, ZWOLLE

Evenement type