Skip to main content

Jongerenpastoraat

Als jongere ben je volop in ontwikkeling: op school, maar vooral ook als persoon. Je gaat op eigen benen staan, maakt je eigen keuzes en richt je leven op een nieuwe manier in. Dingen die vanzelfsprekend voor je waren kunnen dan ineens vragen oproepen. In de Plantagekerk Zwolle zijn veel jongeren lid. Voor hen zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder het jongerenpastoraat

Wat is het jongerenpastoraat?

Graag willen we je vanuit de Plantagekerk helpen bij jouw geloofs- of levensvragen die je tegen komt. Je bent als jongere 100% onderdeel van onze geloofsgemeenschap. Daarom is het jongerenpastoraat er voor jou.

De pastoraal medewerkers zijn er onder andere voor:

  • het bezoeken van jou als jongere in de gemeente;
  • om naar je te luisteren als je behoefte hebt aan een gesprek;
  • om je in contact te brengen met andere gemeenteleden;
  • hulp bij je zoektocht naar God, Jezus en de Heilige Geest;
  • en voor al je praktische vragen over het gemeenteleven van de Plantagekerk.

Wie zijn wij?

Het team voor het jongerenpastoraat bestaat uit een ouderling en vier pastoraal assistenten (twee mannen en twee vrouwen). Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Je kunt ons bereiken via email op: jongerenpastoraat@plantagekerkzwolle.nl.

Ken je deze studentenverenigingen al?

In Zwolle zijn de volgende drie christelijke studentenverenigingen actief: Absens Carens, Ichthus Zwolle en Navigators Studentenvereniging Zwolle (NSZ). Bij deze verenigingen ben je van harte welkom om je studentenleven en geloof te delen. Hieronder stelen de verenigingen zich kort aan je voor.


Absens Carens

Wij zijn een vereniging die:
… werk maakt van Bijbelstudie om zo onder andere het geloof te betrekken bij het studentenleven.
… sportief is, bij zowel toernooien/activiteiten binnen de verenigingen als buiten de vereniging.
… houdt van een feestje, van borrelen, van dansen in onze soos en van een terrasje pakken. We genieten van elkaar en van het samenzijn.
… lekker studentikoos is; wij dragen graag het ‘jasje-dasje’, brallen onze liederen, noemen elkaar amice/amica en spreken elkaar aan met ‘u’.
… vriendschap en gezelligheid belangrijk vindt.
… verdieping zoekt in gesprekken en lezingen.
… omziet naar elkaar, zowel binnen als buiten de vereniging.
… houdt van amicaliteit: wij onderhouden goede contacten met verenigingen en kerken binnen Zwolle en met Christelijke/Gereformeerde verenigingen in Nederland.
… je de kans geeft om je te ontwikkelen, om fouten te maken en jezelf (en anderen!) te leren kennen.

“Absens Carens” betekent dan ook ‘De afwezige doet zichzelf tekort’….  Zien wij jou binnenkort bij een open soos in onze sociëteit?! Meer informatie kun je vinden op onze website: www.absenscarens.nl of stuur een bericht naar bestuur@absenscarens.nl


Ichthus

Wij zijn een interkerkelijke studentenvereniging, met zo’n tachtig leden. Het is een open, betrokken en actief gezelschap dat samen op zoek gaat naar diepgang in het geloof en gezelligheid in je studententijd. Bij Ichthus bouw je vriendschappen op en groei je op zowel geestelijk als persoonlijk gebied. Ichthus; voor een onvergetelijke studententijd!

Meer informatie kun je vinden op onze website: www.ichthuszwolle.nl of stuur een bericht naar extern@ichthuszwolle.nl


Navigators Studentenvereniging Zwolle – NSZ

Wij zijn een enthousiaste groep studenten. Wij combineren diepgang en gezelligheid. We houden van feestjes en goede gesprekken. Ons motto is ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Dat is waar we voor gaan!

Activiteiten
Donderdag is de NSZ-avond. De ene donderdag is er Bijbelstudie in de kringhuizen. De andere donderdag is er een algemene avond, waarop verschillende activiteiten georganiseerd worden, zoals worshipavonden, sprekersavonden en ontspanningsavonden. Verder heeft NSZ natuurlijk feestjes, weekenden, kringhuisactiviteiten en ieder jaar een Diesweek vol activiteiten, waaronder een gala!

Kringhuizen
Elk lid van NSZ zit in een kringhuis. Ieder kringhuis bestaat uit verschillende kringen. Eens per twee weken komt het kringhuis bij elkaar en wordt er eerst samen gegeten. Jouw kringhuis is je vaste plek, dé groep mensen met wie je het meest optrekt.

Kwaliteiten inzetten en ontwikkelen
Als NSZ’er kun je deelnemen aan commissies. Bijvoorbeeld de DiesCie (voor het organiseren van de Diesweek en het gala), de OrganisaCie (voor het organiseren van activiteiten), de PromoCie (voor het maken en verspreiden van promotiemateriaal) enzovoort. Binnen deze commissies kun je je onder andere ontwikkelen op het gebied van leidinggeven, samenwerken en delegeren. Ook zoeken we ieder jaar naar leidinggevenden voor de kringhuizen. We verwachten van elk lid dat hij/zij zich inzet, dit kan ook zijn door taken te doen zoals: koffie schenken, een flyer maken, NSZ promoten en sponsoring regelen.

Borrel
Donderdag is dé borrelavond bij uitstek. Dus borrelt NSZ elke donderdagavond in het Vliegende Paard. Vanaf een uurtje of 22.30 uur zijn we in de kelder te vinden. Iedereen is daar van harte welkom, ook als je geen lid bent!

Je bent van harte welkom op onze borrel in het Vliegende Paard of kom onze sfeer proeven op een NSZ-avond. Meer informatie kun je vinden op onze website: www.nszwolle.nl of stuur een bericht naar abactis@nszwolle.nl.


Contact opnemen met de Plantagekerk?

Mail naar:
info@plantagekerkzwolle.nl

Voor meer contactgegevens van bijvoorbeeld de koster, de scriba of de predikant?