Kinderwerk

Plantagekerk-Regenboogkids-PK ZwolleWij willen de kinderen van de Plantagekerk helpen om te groeien in een levende relatie met Jezus. We willen hen leren kiezen, om Hem te volgen en te eren. We willen de kinderen leren om anderen te helpen en het evangelie te vertellen aan hun vrienden. De kinderen in de Plantagekerk hebben een bijzondere plek. Zij brengen kleur in de kerk en zijn een voorbeeld voor ons. Wij willen hen ook tot voorbeeld zijn en willen dat ze gezien en gehoord worden in de geloofsgemeenschap van de Plantagekerk. Alle kinderen van 0-12 jaar vormen dan ook samen DE REGENBOOGKIDS!

Het kinderwerk de regenboogkids bestaat uit de volgende groepen:

Rode regenboogkids – Crèche 0-2 jaar
Oranje regenboogkids – 3-jarigen
Gele regenboogkids – Groep 0/1
Groene regenboogkids – Groep 2
Blauwe regenboogkids – Groep 3
Paarse regenboogkids – Groep 4

Kindermoment
Kidskring

Heb je vragen, neem dan contact op met de coördinatoren via kinderwerk@plantagekerkzwolle.nl.


Rode regenboogkids – Crèche

Oranje regenboogkids – 3-jarigen

Er wordt crèche (tijdens de ochtenddiensten) aangeboden in kindcentrum de Aquamarijn, Turfmarkt 5, Zwolle – op loopafstand van de Plantagekerk. Iedere zondagmorgen staat er een team van ervaren ouders en een aantal enthousiaste jongeren klaar om kinderen van 0 tot 3 jaar op te vangen. Een kwartier voor de start van de dienst kun je je kind brengen. Na afloop van de dienst (het liefst zo vlot mogelijk) kun je je kind weer ophalen. Zorg zelf voor een tasje met drinken, koekje en verschoningsspullen met daarop de naam van je kind.

We willen de kinderen van 3 jaar op hun eigen niveau vertellen over de Heer. Dit doen we door middel van een Bijbelvertelling, het maken van een verwerking en natuurlijk door lekker samen te spelen.

Gele regenboogkids – groep 0/1 – zaal 1

Groene regenboogkids – groep 2 – zaal 2

Blauwe regenboogkids – groep 3 – aanloop

Paarse regenboogkids – groep 4 – kleine zaal of hal

Iedere zondagmorgen beginnen de kinderen uit groep 0 t/m 4 met de hele gemeente in de kerk en gaan voor de preek naar hun eigen club. Daar willen we de kinderen vertellen over wie de Here God is en willen we de kinderen meegeven dat ze geliefd zijn door Hem. We maken gebruik van de methode: ‘Vertel het maar‘. We behandelen een Bijbelverhaal, praten hier met de kinderen over en er is ruimte voor een creatieve verwerking. De kinderen van groep 0 t/m groep 4 komen tijdens de collecte weer in de dienst, zodat we gezamenlijk kunnen afsluiten.

Kindermoment

Tijdens de morgendienst wordt er een kindermoment aangeboden om de kinderen van groep 5 t/m 8 het thema van de dienst in begrijpelijke taal uit te leggen. 

In het kindermoment worden de kinderen betrokken bij de preek d.m.v. beeld, film, vertelling, gesprekje met de kinderen, het stellen van vragen of het gebruik van een metafoor.

1x in de maand verzamelt een van de groepen 5 t/m 8 tijdens de preek in een aparte ruimte. Daar willen we de kinderen  vertellen over wie de Here God is en we willen de kinderen meegeven dat ze geliefd zijn door Hem.

Kidskring

De kidskring is gericht op kinderen van groep 5-8 van de basisschool en vind eens per drie weken plaats. Tijdens de kidskring wordt er een actief programma doorlopen met verschillende thema’s, opdrachten, spelvormen en gespreksvragen. Zo denken de kinderen op een speelse manier na over wie Jezus in hun leven is.


Heb je vragen, neem dan contact op met de coördinatoren via kinderwerk@plantagekerkzwolle.nl.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving