Skip to main content

Kinderwerk

Plantagekerk-Regenboogkids-PK Zwolle

Wij willen de kinderen in de Plantagekerk helpen om Jezus te leren kennen. We verlangen ernaar dat ze gaan kiezen voor Hem, om Hem te volgen en te eren. We willen de kinderen leren om anderen te helpen en het evangelie te vertellen aan hun vrienden.

De kinderen in de Plantagekerk hebben een bijzondere plek. Zij brengen kleur in de kerk en zijn een voorbeeld voor ons. Wij willen hen ook tot voorbeeld zijn en willen dat ze gezien en gehoord worden in de geloofsgemeenschap van de Plantagekerk. Alle kinderen van 0-12 jaar vormen dan ook samen DE REGENBOOGKIDS!

Het kinderwerk de regenboogkids bestaat uit de volgende groepen:

Rode regenboogkids Crèche 0-2 jaar
Oranje regenboogkids – 3-jarigen
Gele regenboogkids – Basisschool groep 0/1
Groene regenboogkids – Basisschool groep 2
Blauwe regenboogkids – Basisschool groep 3
Paarse regenboogkids – Basisschool groep 4

Lees hieronder ook meer over de Kindermomenten en de Kidskringen voor de kinderen van de groepen 5-8.

Heb je vragen, neem dan contact op met de coördinatoren via kinderwerk@plantagekerkzwolle.nl.


Rode en oranje regenboogkids (crèche: 0-3 jarigen)

Er wordt crèche (tijdens de ochtenddiensten) aangeboden in kelderzaal 4 van de Plantagekerk. Iedere zondagmorgen staat er een team van ervaren ouders en een aantal enthousiaste jongeren klaar om kinderen van 0 t/m 3 jaar op te vangen.

Een kwartier voor de start van de dienst kun je je kind brengen. Na afloop van de dienst (het liefst zo vlot mogelijk) kun je je kind weer ophalen. Zorg zelf voor een tasje met drinken, koekje en verschoningsspullen met daarop de naam van je kind.

We willen de kinderen van 3 jaar op hun eigen niveau vertellen over de Heer. Dit doen we door middel van een Bijbelvertelling, het maken van een verwerking en natuurlijk door lekker samen te spelen.

Gele, groene, blauwe en paarse regenboogkids (groepen 0 tot 4)

Iedere zondagmorgen beginnen de regenboogkids van de groepen: geel, groen, blauw en paars (kinderen uit basisschool groep 0 t/m 4) met de hele gemeente in de kerk en gaan voor de preek naar hun eigen club. Daar willen we de kinderen vertellen over wie de Here God is en willen we de kinderen meegeven dat ze geliefd zijn door Hem.

We maken gebruik van de methode: ‘Vertel het maar‘. We behandelen een Bijbelverhaal, praten hier met de kinderen over en er is ruimte voor een creatieve verwerking. De kinderen van groep 0 t/m groep 4 komen tijdens de collecte weer in de dienst, zodat we gezamenlijk kunnen afsluiten.


Kindermomenten (groepen 5-8)

Voor de kinderen van groep 5-8 is er eens in de maand een eigen kinderclub.
De eerste zondag van de maand voor kinderen van de groepen 5+6.
De tweede zondag van de maand voor de kinderen van de groepen 7+8.

Het kindermoment voor deze groepen is in het Thomas a Kempis College aan de overkant van de gracht, dus neem een jas mee! De kinderen verzamelen zich bij de hoofdingang van de Plantagekerk. Vanaf daar nemen een aantal begeleiders de kinderen mee naar buiten. We willen de kinderen op hun eigen niveau vertellen over wie God is en we willen de kinderen meegeven dat ze geliefd zijn door Hem.


Kidskringen (groepen 5-8)

De kidskringen zijn gericht op kinderen van groep 5-8 van de basisschool en vinden eens per drie weken plaats, op vrijdagavond, in de kelder van de Plantagekerk.

Tijdens de kidskringavonden wordt er een actief programma doorlopen met verschillende thema’s, opdrachten, spelvormen en gespreksvragen. Zo denken de kinderen op een speelse manier na over wie Jezus in hun leven is.


Heb je vragen, neem dan contact op met de coördinatoren via kinderwerk@plantagekerkzwolle.nl.

Contact opnemen met de Plantagekerk?

Mail naar:
info@plantagekerkzwolle.nl

Voor meer contactgegevens van bijvoorbeeld de koster, de scriba of de predikant?