Kinderwerk

Wij willen de kinderen van de Plantagekerk  helpen om te groeien in een levende relatie met Jezus. We willen hen leren kiezen, om Hem te volgen en te eren. We willen de kinderen  leren om anderen te helpen en het evangelie te vertellen aan hun vrienden. De kinderen in de Plantagekerk hebben een bijzondere plek.  Zij brengen kleur in de kerk en zijn een voorbeeld voor ons. Wij willen hen ook tot voorbeeld zijn en willen dat ze gezien en gehoord worden in de geloofsgemeenschap van de Plantagekerk. Alle kinderen van 0-12 jaar vormen dan ook samen DE REGENBOOGKIDS!

Het kinderwerk DE REGENBOOGKIDbestaat uit de volgende groepen:
Groen                                 Crèche (Aquamarijn)
Rood                                   3-jarigen (Aquamarijn)
Paars                                  Groep 0/1
Oranje                                Groep 2
Blauw                                 Groep 3
Geel                                    Groep 4
Kindermoment
Kidskring


Crèche

Er wordt crèche (tijdens de ochtenddiensten) aangeboden in de school: de Aquamarijn, Turfmarkt 5, Zwolle, op loopafstand van de Plantagekerk. Iedere zondagmorgen staat er een team van ervaren ouders en een aantal  enthousiaste jongeren klaar om kinderen van 0 tot 3 jaar op te vangen. Een kwartier voor de start van de dienst kan je je kind brengen. Na afloop van de dienst (het liefst zo vlot mogelijk) kan je je kind weer ophalen. Zorg zelf voor een tasje met drinken, koekje en verschoningsspullen met daarop de naam van je kind.

De 3-jarigen krijgen in de Aquamarijn op hun eigen niveau een Bijbelverhaal te horen en maken hierbij een verwerking. Daarnaast kunnen ze lekker samen spelen.

Groep 0-4

Kinderen uit groep 0 tot 4 beginnen iedere zondagmorgen de kerkdienst samen met de hele gemeente in de kerk, en gaan voor de preek naar hun eigen club voor een Bijbelverhaal en creatieve verwerking. Tijdens de collecte komen de kinderen van groep 0 t/m  4 weer in de dienst, zodat ze samen met de gemeente de dienst afsluiten.

Kindermoment

Voor kinderen is het lang niet altijd even eenvoudig om alles te begrijpen wat er tijdens een kerkdienst gebeurd. Om hen te helpen begrijpen wat God in hun jonge leven voor hen betekent, wordt er tijdens de dienst een kindermoment aangeboden om de kinderen van groep 5 t/m 8 het thema van de dienst in begrijpelijke taal uit te leggen.

Kidskring

De kidskring is gericht op kinderen van groep 5-8 van de basisschool en vind eens per drie weken plaats. Tijdens de kidskring wordt er een actief programma doorlopen met verschillende thema’s, opdrachten, spelvormen en gespreksvragen. Zo denken de kinderen op een speelse manier na over wie Jezus in hun leven is.


Heb je vragen neem dan contact met ons op:
Coördinatie cluster Kinderwerk – Regenboogkids:
Corrie Goldsteen en Alinde ter Veen: kinderwerk@plantagekerkzwolle.nl.

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving