Skip to main content

Lezingen Tempeltheologie

Wat betekent ‘nieuwe schepping’, en wat is de rol van de tempel, Jezus en de kerk hierin? Johan ter Beek biedt in zijn boek TEMPEL verfrissende theologische inzichten. Hij neemt je mee in de godsdienstige wereld van de oudheid. In deze wereld speelde de verbinding tussen hemel en aarde (axis mundi) een voorname rol. Aan de hand van verschillende theologische stromingen in de tempeltheologie leer je anders kijken naar hemel, aarde, oorsprong en toekomst.  

In deze cursus leert je samen met andere gelovigen om kerk-zijn opnieuw uit te vinden, als priesterkerk en als reisgenootschap. In de cursus krijg je tools in handen om als christen een priester en reisgenoot te worden, om zo een innovatie boost te geven aan kerk-zijn.

Over de cursusleider:

Johan ter Beek is theoloog en al jarenlang betrokken bij vernieuwende vormen van kerk-zijn. Voor de PKN houdt hij zich bezig met monastieke initiatieven voor
jongeren en jong-volwassenen. In Zwolle is Ter Beek projectleider van OpenUp: de inhoudelijke pijler van het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle. 

“Tempeltheologie kan een enorme impuls zijn voor het (marginale)christendom in Nederland. Krimpis niet langer een probleem maareen kans voor Priesterkerken en reisgenoten. Graag neem ik jullie mee op deze ontdekkingsreis.”Johan ter Beek

Data: 7 oktober, 28 oktober en 18 november (19.30 uur aanvang)
Vragen? leerhuisplantagekerk@gmail.com

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar leerhuisplantagekerk@gmail.com.

Voorganger/Spreker:

 

Thema:

Bijzonderheden:

    

Collecte:

       

Muziek:

    

Wanneer

vrijdag 7 oktober    
19:30 - 21:00