Skip to main content

Online meeting: Kerst in het Licht van de vervolgde kerk

Het is bijna Kerst. Het is een tijd waarin wij graag ons huis versieren en zo een beetje licht brengen in de donkere wintertijd. Met Kerst draait het om een nog beter licht. Het is het feest van de geboorte van Jezus, het Licht van de wereld. 

Maar wat als je wereld niet donker is vanwege de winter, maar het gevolg is van je geloof in Jezus? Als je vervolgt wordt doordat je Jezus volgt en je leven onzeker is, kun je dan nog licht in de duisternis zien? Of wordt het licht van Kerst juist beter zichtbaar door vervolging?

Wat hebben deze vragen met Kerst te maken? Jezus’ geboorte vond niet alleen plaats in een armoedige stal, maar Hij werd ook nog eens vervolgd. Jezus’ leven werd bedreigd toen koning Herodes soldaten naar Bethlehem stuurde om alle kindjes te vermoorden. Het Licht van de wereld kan niet zonder tegenstand in de wereld komen en zo kan ook vandaag Zijn kerk niet zonder weerstand bestaan.

Ik wil donderdagavond 23 december van 19.30-21.00 uur in een online meeting graag met je kijken naar wat je van de Vervolgde Kerk kan leren en hoe dit je geloof in het Licht van de wereld kan helpen.

Meld je daarom snel via deze link of stuur een mail naar rjmeijer@tukampen.nl, zodat je een uitnodiging voor deze online meeting kan sturen. Ik zie je aanmelding tegemoet!

Ik meld me aan

Bekijk ook de video hieronder!

Met hartelijke groet,

Roelof Meijer (stagiair in de Plantagekerk)

 

Voorganger/Spreker:

Roelof Meijer 

Thema:

Bijzonderheden:

    

Collecte:

       

Muziek:

    

Wanneer

donderdag 23 december    
19:30 - 21:00

Evenement type