Skip to main content

Opname van opzij – Avond met Marnix Niemeijer

Marcel Verbrugge

In ons kerkgebouw is momenteel de expositie ‘Opname van opzij’ te zien met gedichten van Marnix Niemeijer en tekeningen van Marcel Verbrugge. Woensdagavond 30 maart komt Marnix Niemeijer naar de Plantagekerk om zelf een toelichting te geven bij de expositie. Hieronder lees je wat hij er zelf over zegt.

Aanmelden

Het verhaal van Opname van opzij is het verhaal van een dochter van wie ik veel houd. Het is het verhaal over een lange periode van psychische ontregeling bij haar en de betekenis daarvan in mijn leven. Het verhaal van verlies en dreiging die hand in hand gaan. Maar ook van tekenen van hoop die merkbaar worden door steeds die lieve ander, die zou anders is geworden, te zoeken. En te blijven vinden. 

Het verhaal van Opname van opzij is een verhaal over het leven. Waarin het niet om beoogde resultaten gaat en doelen, maar om de bedoeling; niet om kunnen en hebben, maar om zijn.
Waarin rouw en rauwheid de kop opsteken; liefde, (on)geduld en verdriet zich mengen.

Het verhaal van Opname van opzij is het verhaal van een vader die als dichter dichterbij zijn dochter kwam en op die weg een onbekende beeldend kunstenaar als zijn vriend ontmoette.

Het is een verhaal als zovele. Misschien herken je het. Misschien krijgt Opname van 

opzij een extra dimensie door de Veertigdagentijd, misschien ook wel door de gebeurtenissen in Oekraïne.

Ik zal op 31 maart iets delen over het waarom en waartoe van Opname van opzij. Ik zal gedichten voorlezen. We zullen de tijd nemen om langs de gedichten en de tekeningen te gaan. Stil te staan, stil te zijn. Te luisteren en te spreken.”

Aanmelden

 

Over de gedichten uit Opname van opzij

Alle gedichten wemelen van tederheid en taalvaardigheid – en toch beschrijven ze een werkelijkheid die voelt als een stomp in de maag.
Rien van den Berg, dichter en recensentMen heeft het in recensies vaak over ‘urgente poëzie’ maar wat mij betreft is dit een van de zeldzame keren dat dat label klopt.
Peter Knipmeijer, Stadsdichter van Utrecht

Voorganger/Spreker:

 

Thema:

Bijzonderheden:

    

Collecte:

       

Muziek:

    

Wanneer

woensdag 30 maart    
20:00 - 21:30

Evenement type