Skip to main content

Online Preekvoorbereidingsgroep

Op maandagavond 10 januari is er online gelegenheid om mee te denken in de voorbereiding van de preek die ik op zondag 16 januari hoop te houden. Het zal in die dienst gaan over gebed, want zondag 16 januari start de Week van Gebed.

Thema is: Lichter leven. Aan de hand van 1 Johannes 1:5-2:2  bijbelgedeelte gaan we in gesprek over twee keer drie vragen. Je kunt dit bijbelegedeelte onderaan dit bericht lezen. En via onderstaande button kun je ernaar luisteren.

Luister naar 1 Johannes 1:5-2:2

Direct gericht op de preek

  1. Wat voor titel zou jij boven de preek zetten?
  2. Hoe raakt de tekst jou in je leven?
  3. Wat moet er volgens jou in elk geval aan de orde komen in de preek?

Gericht op het thema gebed

  1. Hoe helpt gebed ons om lichter te leven?
  2. Hoe kan gebed voor meer licht in je leven zorgen?
  3. Hoe kunnen we bidden gaan ervaren als een lichte bezigheid?

Wil je bij het gesprek zijn dat online zal plaatsvinden via Google Meet? Meld je dan even aan via onderstaande button. Je krijgt dan tijdig nog wat meer informatie. Onder de aanmeldknop staat alvast de button die je in de Google Meet brengt waar het preekvoorbereidingsgesprek zal plaats vinden.

Ik meld me aan voor de preekvoorbereidingsgroep!

Naar Google Meet voor de preekvoorbereidingsgroep

p.s. als je niet mee kunt doen, maar wel mee wilt denken: per vrijdag 7 januari is er dit online vragenformulier beschikbaar waar je bovenstaande vragen kunt beantwoorden en je reactie kunt geven

 

 

1 Johannes 1:5-2:2

5 Dit is wat wij Hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht, er is in Hem geen spoor van duisternis. 6 Als we zeggen dat we met Hem verbonden zijn terwijl we onze weg in het duister gaan, liegen we en leven we niet volgens de waarheid. 7 Maar gaan we onze weg in het licht, zoals Hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde. 8 Als we zeggen dat we de zonde niet kennen, misleiden we onszelf en is de waarheid niet in ons. 9 Belijden we onze zonden, dan zal Hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van al het onrecht dat wij bedrijven. 10 Als we zeggen dat we nooit gezondigd hebben, maken we Hem tot een leugenaar en is zijn woord niet in ons. 1 Kinderen, ik schrijf u dit opdat u niet zondigt. Maar mocht een van u zondigen, dan hebben wij een pleitbezorger bij de Vader: Jezus Christus, de rechtvaardige. 2 Hij is het die verzoening brengt voor onze zonden, en niet alleen voor die van ons, maar voor de zonden van de hele wereld.

Voorganger/Spreker:

 

Thema:

Bijzonderheden:

    

Collecte:

       

Muziek:

    

Wanneer

maandag 10 januari    
19:30 - 20:30

Evenement type