Leven met God vanuit 12 eenvoudige woorden

Op 1 januari 2023 start er in de Plantagekerk een prekenserie van in totaal 12 preken die zullen gaan over het thema: ‘Leven met God in 12 eenvoudige woorden’. Naast Jos Douma (7 keer) zullen ook Jaap Ophoff (1 keer), Simon van der Lugt (2 keer), Wolter Huttinga (1 keer) en Jannet de Jong (1 keer) een bijdrage leveren aan deze prekenserie.

Vind hier de gehouden preken

  • Wil jij een nieuw en praktisch begin maken met je leven met God?
  • Herken je het verlangen dat je graag terug wilt naar de kern van je geloof?
  • Vind je het jammer dat je vertrouwde gewoontes als bijbellezen, bidden, naar de kerk gaan bent kwijtgeraakt?
  • Wil je graag nieuwe gewoontes ontwikkelen voor je leven met God

Als je op één of meer van bovenstaande vragen ‘Ja’ antwoordt, dan wil je deze prekenserie niet missen!

Meld je aan voor de WhatsApp-groep

Leven met God

De prekenserie wordt mee ingegeven door de constatering dat veel (jonge) christenen het lastig vinden om hun geloof in het dagelijkse leven een plek te geven. Hoe kun je, naast alle andere ballen die je in de lucht moet houden, óók nog aandacht geven aan je geloofsleven?

Als aandacht aan je leven met God betekent dat je daar elke dag een uur voor uit moet trekken, dan is de kans groot dat je dat niet gaat lukken (misschien heb je het wel eens geprobeerd). Maar hoe zou het zijn om gewoontes te ontwikkelen voor je leven met God die je niet náást je gewone leven ook nog ‘moet’ doen, maar die op een heel natuurlijke manier deel uit maken van je dagelijkse leven (in je gezin, op je werk, als je onderweg bent, als je sport, in je vrije tijd enzovoort)?

Naakte spiritualiteit

Inspiratiebron voor de prekenserie is het boek ‘Naakte spiritualiteit. Leven met God vanuit twaalf eenvoudige woorden’ van Brian McLaren. Op de achterkant van het boek staat dit te lezen:

Onze levens zijn vaak zo vol en druk dat gebed en spirituele oefeningen erbij inschieten. Veel oprechte christenen hebben daarnaast het gevoel dat hun traditionele christelijke praktijken irrelevante, lege rituelen zijn geworden. Het gebrek aan een eenvoudige, uitvoerbare, duurzame spiritualiteit lijkt de transformatie te ondermijnen waartoe God ons oproept.

Gewoontes

Eenvoudige, uitvoerbare, duurzame gewoontes voor je leven met God – daar zal het in de prekenserie over gaan. Als aanvulling op deze prekenserie zullen er ook andere materialen en mogelijkheden aangereikt worden om hier gezamenlijk én praktisch mee aan de slag te gaan.

In je agenda

Maar zet nu vooral de 12 kerkdiensten in je agenda, om ze live te kunnen meemaken! Hieronder staan ze op een rij:

datum
preek
eenvoudig woord
11 januari 2023Jos Doumahier
28 januari 2023Jos Doumadank
315 januari 2023Jos Doumao
422 januari 2023Jaap Ophoffsorry
529 januari 2023Simon van der Lugthelp
65 februari 2023Jos Doumaalstublieft
712 februari 2023Wolter Huttingawanneer
819 februari 2023Jos Doumanee
926 februari 2023Simon van der Lugtwaarom
105 maart 2023Jos Doumaziehier
1112 maart 2023Jannet de Jongja
1219 maart 2023Jos Douma(stilte)

Neem deel aan de WhatsApp-groep

Meld je via de button hieronder aan voor de WhatsApp-groep die actief zal zijn gedruende de 12 weken van de prekenserie. In de app-groep kun je niet reageren; het zal er dus relatief rustig zijn😀. Wel ontvang je binnen deze appgroep op een draagdrempelige manier inspiratie (citaten, oefeningen, video’s en podcasts) die horen bij de prekenserie, in de hoop dat je daardoor actief mee blijft doen.

Meld je aan voor de WhatsApp-groep

Online cursus

In dezelfde periode (12 weken vanaf 1 januari 2023) geeft Jos Douma vanuit de School voor Spiritualiteit ook een online cursus over ‘Leven met God vanuit 12 eenvoudige woorden’. Ben je geïnteresseerd om daaraan mee te doen? Klik dan op de button. (De prekenserie met bijbehorend materiaal is ook prima te volgen zonder mee te doen met de cursus, maar de cursus kan wel veel extra’s geven.)

Lees meer over de online cursus

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle
  

Kom kennismaken! Routebeschrijving

Waar vind je ons

Plantagekerk Zwolle
Ter Pelkwijkstraat 17
8011 SE Zwolle

Kom kennismaken! Routebeschrijving